Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 13

Lėtai finale įsibėgėjusi 22-ejų japonė iškovojo antrąją „US Open“ karūną

Atrodė, kad tai gali būti vienas trumpiausių moterų vienetų susitikimų šių metų „US Open“ turnyre. Visgi vos 22-ejų metų amžiaus Japonijos teniso superžvaigždė Naomi Osaka (WTA-9) pademonstravo savo brandą, apvertė mačą aukštyn kojomis ir iškovojo antrą karjeros „US Open“ titulą.
Naomi Osaka
Naomi Osaka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Finalinėje dvikovoje japonė 1:6, 6:3, 6:3 palaužė aštuoniais metais vyresnę Viktoriją Azarenką (WTA-27).

O viskas galėjo pasisukti visai kita linkme. Baltarusė susitikimą pradėjo tarsi ant sparnų, o jos varžovė neturėjo jokių priešnuodžių agresyviai V.Azarenkos žaidimui ir ypatingai aukštam pirmųjų padavimų procentui.

Vika nemažino apsukų ir antroje partijoje bei iš karto laimėjusi oponentės padavimus buvo per tašką nuo rezultato 3:0. Visgi būtent tuomet iš kitos tinklo pusės pradėjo skrieti vis greitesni, aštresni ir pavojingesni kamuoliukai.

N.Osaka laimėjo kitus 6 geimus iš 7 ir išlygino rezultatą setais.

Trečiasis setas buvo atkakliausias, tačiau lemiamą break'ą pirmaudama 4:3 atliko būtent japonė, netrukus savo padavimais užbaigusi dramatišką finalą.

Daugiausiai per pastaruosius metus uždirbusiai pasaulio sportininkei tai yra jau trečiasis triumfas „Didžiojo kirčio“ turnyruose. Kartą ji laimėjo „Australian Open“ turnyrą Melburne, dukart – „US Open“ pirmenybes Niujorke.

„Daugiau nebenoriu žaisti su tavimi finaluose, – šmaikštaudama į oponentę kreipėsi Osaka. – Buvo labai sunku mėgautis finalu, nes tu žaidei puikiai. Viktorija man tapo tikru įkvėpimu, nes ją žaidžiant žiūrėdavau dar būdama paaugle. Daug iš tavęs išmokau, ačiū.“

Į trečią WTA reitingo poziciją pirmadienį pakilsianti N.Osaka be 2000 WTA reitingo taškų gaus ir įspūdingą 3 mln. JAV dolerių čekį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Naomi Osaka ir Viktorija Azarenka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Naomi Osaka ir Viktorija Azarenka

Nepaisant nesėkmės finale, V.Azarenka surengė fenomenalų trijų savaičių žygį, prasidėjusį dar prieš „US Open“.

Net 11 pergalių iš eilės (įskaitant ir laimėjimus „Western & Southern Open“ turnyre) Niujorke iškovojusi baltarusė žaidė pirmajame „Didžiojo kirčio“ finale nuo 2013 metų.

V.Azarenkos sugrįžimas į WTA elitą buvo beprotiškai sunkus. 2016 metais ji pagimdė sūnų Leo, tačiau tuomet pasuko skirtingais keliais su savo vyru ir pradėjo kovą teisme dėl vaikelio globos.

View this post on Instagram

???? ❤️

A post shared by Victoria Azarenka (@vichka35) on

Dėl bylinėjimosi teisme tenisininkei teko praleisti ne vieną WTA turnyrą, tačiau galiausiai šią kovą laimėjusi baltarusė buvo labai toli geriausios sportinės formos, kurią galiausiai susigrąžino tik pandemijos metu.

1,5 mln. JAV dolerių už pasirodymą „US Open“ turnyre laimėjusi V.Azarenka per pastarąsias keletą savaičių atliko įspūdingą šuolį WTA reitinge ir pirmadienį rikiuosis visai šalia pirmojo dešimtuko – 14-oje vietoje.

31-erių tenisininkė praeityje yra laimėjusi du „Australian Open“ titulus (2012-2013 m.), o „US Open“ finale suklupo trečiąjį katą (2012-2013, 2020 m.).

23 val. Lietuvos laiku sekmadienį įvyks vyrų vienetų finalas tarp Dominico Thiemo (ATP-3) ir Alexanderio Zverevo (ATP-7).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius