Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 18

Lietingame Melburne – ant varžovės pykusi graikė ir negailestingoji I.Swiatek

Trečiosios „Australian Open“ turnyro Melburne dienos startas buvo pažymėtas stipriu lietumi, dėl kurio buvo nukelti beveik visi susitikimai, o dvikovos vyko tik stogą turinčiuose trijuose pagrindiniuose kortuose.
Lietus Melburne pavėlino beveik visus trečiosios dienos susitikimus
Lietus Melburne pavėlino beveik visus trečiosios dienos susitikimus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrasis moterų vienetų varžybų ratas prasidėjo tikra drama Margaret Court arenoje, kurioje šeštoji pasaulio raketė Maria Sakkari (WTA-6) po daugiau nei 2,5 valandos trukusio mūšio 3:6, 7:5, 6:3 palaužė rusę Dianą Shnaider (WTA-106).

Du kartus antrajame sete break'o pranašumo neišsaugojusi graikė absoliučiai prarado savitvardą, kuomet pirmaudama 5:4 ir 40:0 paduodant varžovei nekonvertavo nė vieno iš trijų set point'ų.

Pasak M.Sakkari, oponentė po laimėtų taškų savo emocijas išliedavo rėkdama ir žiūrėdama tiesiai į graikę.

„Jei ji dar bent kartą surėks žvelgdama man į veidą... Ne, ne, ne. Dar vieną kartą... Ji mane provokuoja. Dar vienas kartas ir pasikalbėsiu su vyriausiuoju arbitru“, – bokštelio teisėjui skundėsi Sakkari.

Visgi šimtu WTA reitingo pozicijų aukščiau esančiai 27-erių tenisininkei pavyko uždaryti setą 12-ajame geime, o lemiamoje partijoje jos pranašumas jau buvo ryškesnis.

18-metei rusei tai buvo debiutas „Didžiojo kirčio“ pirmenybėse. Tenisininkė planuoja žaisti ir studijuoti JAV universitete, tačiau po tokio sėkmingo pasirodymo Melburne jaunuolės planai gali pasikeisti.

Savo ruožtu M.Sakkari į trečią „Australian Open“ etapą patenka penktąjį kartą karjeroje. Kitam etape jos lauks Jil Teichmann (WTA-33) arba Lin Zhu (WTA-87).

Tinkamas išvadas po įveikto pirmojo barjero padarė geriausia planetos žaidėja Iga Swiatek (WTA-1). Lenkė užtikrintai 6:2, 6:3 sudorojo Kolumbijos atstovę Marią Camilą Osorio Serrano (WTA-84).

Abi tenisininkės praeityje buvo puikios jaunių žaidėjos ir savo karjeras pradėjo labai panašiu laikotarpiu – lenkė 2018 metais laimėjo jaunių Vimbldoną, o kolumbietė 2019 m. – „US Open“ jaunimo pirmenybes.

Nors pirmai pasaulio raketei vis dar tik 21-eri, paskutinį kartą trečiojo „Grand Slam“ rato ji nepasiekė dar 2019 m.

Per pirmus 65 mačus „Didžiojo kirčio“ turnyruose ji iškovojo 53 pergales, o daugiau laimėjimų yra pavykę pasiekti tik Margaret Court (61), Monicai Seles (60), Chris Evert (57), Martinai Hingis (56), Billie Jean King (56) ir Tracy Austin (54).

Kita Igos varžove bus arba ispanė Cristina Bucsa (WTA-100), arba kanadietė Bianca Andreescu (WTA-43).

Trečiadienį pergalę iškovojo ir trečioji pasaulio raketė Jessica Pegula, rezultatu 6:2, 7:6(5) įveikusi Aliaksandrą Sasnovich (WTA-38).

Sensacija užfiksuota Petros Kvitovos (WTA-15) mače - čekė 5:7, 4:6 nusileido ukranietei Anhelinai Kalininai (WTA-39).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius