Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 19 /13:11

Lietuviai triumfuoja – Daviso taurėje R.Berankis ir L.Grigelis pribaigė Graikiją

Lietuvos tenisininkai užtikrintai ir be kluptelėjimų susitvarkė su Graikijos rinktine Daviso taurės pasaulio grupės antrajame divizione. Visus tris mačus laimėję lietuviai nepaliko šansų šeimininkams Heraklione, o galutinį tašką padėjo Ričardas Berankis (ATP-107) poroje su Laurynu Grigeliu (ATP-540).
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mūsų šalies tenisininkų pora dvejetų mače nugalėjo Marką Kalovelonį (ATP-779) ir Petrosą Tsitsipą (ATP-730) 6:2, 7:5.

Dvejetų susitikimas truko 1 val. 21 min.

„Esame labai laimingi, 3:0 mūsų naudai. Aišku, pagrindinis graikų žaidėjas Stefanos Tsitsipas nežaidė, bet toks jau tas sportas. Kaip bebūtų, šiai dienai mes esame stipresni. Dvejetų susitikimas mums klojosi tikrai gerai, neturėjome jokių nesklandumų, ypač pirmame sete. Antrame sete varžovai ėmė geriau servuoti, bet mes išlaikėme padavimus ir išlaukėme savo galimybės”, – po mačo kalbėjo R.Berankis.

Jam antrino ir L.Grigelis: „Nuotaikos tikrai nuostabios, labai saldi pergalė. Tikrai nesitikėjome laimėti 3:0. Buvo sunkus savaitgalis, nes įtampos žaisti Daviso taurės mačus visuomet yra. Šiandien sužaidėme labai solidų dvejetą, šiam susitikimui labai daug dėmesio visą savaitę skyrėme treniruotėse”.

Penktasis susitikimo tarp Graikijos ir Lietuvos rinktinių mačas, žaidžiamas nebus, o šiuo metu ketvirtoje akistatoje susitinka Vilius Gaubas ir Aleksandros Skorilo.

Varžovai atliko 4 neatremiamus padavimus, kai lietuviai – dvigubai daugiau, tačiau graikai padarė 5 dvigubas klaidas, mūsiškiai – vos 1.

Pirmuoju padavimu Lietuvos tenisininkai sėkmingai žaidimą pradėjo 71 proc. kartų ir laimėjo net 79 proc. taškų.

L.Grigelis ir R.Berankis išnaudojo pusę turėtų break-pointų – 3 iš 6, o štai graikai turėjo keturias galimybes laimėti lietuvių padavimą, bet nė karto to nepadarė.

Tai buvo lemiama pergalė, nepalikusi jokių šansų Graikijai - 3:0 Lietuvos rinktinė laimėjo.

Primename, kad pirmajame susitikime R.Bernakis 6:1, 6:3 susitvarkė su trečiosios pasaulio raketės Stefanoso Tsitsipo jaunesniuoju broliu Petrosu.

Antrajame mače L.Grigelis 7:6 (8:6), 3:6, 7:5 nugalėjo Michailą Pervolarakį (ATP-484).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius