Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 10

Lietuvio triumfas Slovėnijoje – V.Gaubas laimėjo pirmą profesionalų turnyrą

17-metis Vilius Gaubas (ATP-1042) skambiais pareiškimais kortuose įrodinėja, kad jau pribrendo kautis dėl titulų suaugusiųjų turnyruose. Sekmadienio popietę lietuvis Slovėnijoje vykusiame „Futures“ turnyre karjeros savaitę pažymėjo pirmuoju titulu.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Finale šiuo metu dar tik antrajame ATP tūkstantuke esantis tenisininkas per 1 valandą ir 45 minutes užtikrintai 7:5, 6:4 susitvarkė su kroatu Duje Kekežu (ATP-908).

Nors 29-erių varžovo reitingas šiuo metu taip pat nėra itin aukštas, praeityje Kroatijos tenisininkas buvo pakilęs iki 422-osios pozicijos vienetuose, o į Slovėniją atvyko kupinas pasitikėjimo – praėjusią savaitę jis laimėjo kitą „Futures“ turnyrą.

Šiame mače D.Kekežas vienintelį sykį pirmavo pirmajame sete (2:1), tačiau tuomet lietuvis laimėjo tris geimus paeiliui ir nurūko į priekį.

Antrajame sete paduodantys tenisininkai jautėsi kur kas komfortabiliau, tačiau kroato nervai neišlaikė paduodant prie 4:5 – pralaimėti savo padavimai reiškė ir paleistą titulą.

Už pasirodymą Slovėnijoje V.Gaubui atiteks 15 ATP reitingo taškų ir 2160 JAV dolerių.

Įdomu tai, kad keturiuose pastarąją savaitę žaistuose mačuose iš penkių mūsų tautiečio šansai buvo vertinami prasčiau nei oponento. Vilius kelyje link titulo pralaimėjo vos vieną setą.

Iki šio turnyro geriausias lietuvio pasirodymas „Futures“ turnyruose buvo vienintelis pusfinalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius