-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 04 03

Lietuvoje iki liepos vidurio nevyks jokie teniso profesionalų turnyrai

Koronaviruso pandemija ženkliai koreguoja šiemet Lietuvoje turėjusių vykti teniso turnyrų grafikus. Tarptautinei teniso federacijai (ITF) nutarus atšaukti visus iki šių metų liepos 13 d. turėjusius vykti turnyrus tapo aišku, kad Lietuvos moterų teniso rinktinė nesulauks varžovių Vilniuje birželį numatytose surengti Federacijos taurės (FedCup) trečios grupės varžybose. Visgi Lietuvos teniso sąjunga (LTS) tikisi, šios varžybos bus ne atšauktos, o tiesiog nukeltos vėlesniam laikui. 
Tuščias teniso kortas
Tuščias teniso kortas / „Scanpix“ nuotr.

„Atidžiai stebime su pandemijos eiga susijusią situaciją, konsultuojamės su ITF. Tikiuosi, kad FedCup turnyras būtų nukeltas į vėlesnį laiką. Planavome tikrai didelę teniso šventę Lietuvos sostinėje: pas mus turėjo susigrumti net 28 šalių rinktinės, į Vilnių būtų atvykę per 400 tenisininkių, trenerių, teisėjų. Visgi suprantu, kad svarbiausias prioritetas šioje nelengvoje situacijoje yra žmonių sveikata ir saugumas. Todėl, kaip ir sakiau, kol kas mums belieka stebėti situaciją bei pagal ją planuoti tolimesnius savo veiksmus. Visgi manau, kad vasaros pabaigoje šis turnyras Vilniuje įvyks”, – sako LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

Jis taip pat atskleidžia, kad kol kas nėra aiškus ir liepos mėnesį planuoti Prezidento taurės turnyro likimas. Šis vienintelis ITF Futures serijos turnyras Lietuvoje Bernardinų sodo teniso aikštyne Vilniuje turėjo vykti liepos 6-12 dienomis.

„Deja, tačiau surengti Prezidento taurės turnyro numatytu laiku taip pat nebus jokių galimybių. Todėl labai gali būti, kad gilias tradicijas turintis turnyras Vilniuje šiais metais iš viso neįvyks. Nors, aišku, negalima atmesti galimybės, jog, situacijai susitvarkius, jis taip pat bus perkeltas į vasaros pabaigą ar rudens pradžią”, – teigia R.Grušas.

LTS birželio ir liepos mėnesiais planuoti visų amžiaus grupių Lietuvos čempionatai bei tarptautiniai jaunių turnyrai taip pat nebus rengiami. Anot R.Grušo, sprendimai dėl jų nukėlimo ar atšaukimo bus priimti įvertinus situaciją, susijusią su pandemijos plėtra ir karantino trukme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius