-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 30

Lietuvoje įvyko tarptautinis neįgaliųjų teniso turnyras „Lithuanian Open 2018“

Balandžio 26–29 dienomis Vilniuje įvyko Tarptautinis UNIQLO neįgaliųjų teniso turnyras „Lithuanian Open 2018“. Prestižinis, rengiamas ITF (Tarptautinės teniso federacijos), „Futures series“ kategorijos tarptautinis neįgaliųjų teniso turnyras buvo surengtas jau devintą kartą.
Žolės danga
Žolės danga / SEB arenos nuotr.

Viso Lietuvoje jau surengti 15 neįgaliųjų tarptautinių teniso turnyrų, kuriose dalyvavo virš 250 sportininkų iš 18 įvairių šalių. Šiais metais sulaukėme neįgaliųjų teniso žaidėjų iš Baltijos šalių, Baltarusijos, Lenkijos, Švedijos, Suomijos, Italijos, Rumunijos, Ispanijos, Olandijos, Gruzijos, Rusijos. Viso dalyvavo 39 žaidėjai (30 vyrų ir 9 moterys). Turnyrą organizuoti padėjo Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos teniso sąjunga ir rėmėjai.

Turnyro dalyvius palaikė ir pasveikino Izraelio ambasadoriaus Lietuvoje Amiras Maimonas, kurio dėka užsimezgė draugiški santykiai tarp Lietuvos ir Izraelio neįgaliųjų teniso sportininkų. Nors šiame turnyre Izraelio komanda nedalyvavo, rudenį planuojama jų sulaukti rudens ITF Uniqlo Tarptautiniame turnyre „Vilnius Open 2018”.

Šiame turnyre pirmą kartą dalyvavo sportininkai iš Gruzijos, juos palaikyti buvo atvykęs Gruzijos konsulas Lietuvoje.

Turnyro organizatoriai, Lietuvos neįgaliųjų teniso klubas džiaugiasi sulaukiantis aukšto žaidimo lygio, įvairaus amžiaus bei su skirtingomis fizinėmis galimybėmis žaidėjų, norinčių varžytis šiame tarptautiniame turnyre.

Turnyre dalyvavo vienas Lietuvos sportininkas – Aleksandras Olechnovičius. Burtai lėmė, kad pirmajame rate A.Olechnovičius varžėsi su Lenkijos sportininku Krzysztofu Brezyna. Lietuvos sportininkas laimėjo, tačiau iškrito antrame raunde, nusileidęs sportininkui iš Ispanijos Francisco Garcia Vena.

Vyrų kategorijos vienetų turnyro pirmąją vietą užėmė sportininkas iš Lenkijos Kamilas Fabisiakas. Rezultatu 6-1; 6-3 jam nusileido jo kolega iš Lenkijos Piotras Jaroszewski.

Lietuvos sportininkas A.Olechnovičius, poroje su žaidėju iš Rusijos Yuriju Golovinu nusileido žaidėjų porai iš Italijos Antonio Cippo ir Ispanijos Francisco Garcia Vena dvejetų pusfinalyje, rezultatu 6-1, 6-1.

Vyrų dvejetų žaidynes laimėjo Lenkijos sportininkai Piotras Jaroszewski ir Kamilas Fabisiak. Jiems nusileido pora iš iš Italijos Antonio Cippo ir Ispanijos Francisco Garcia Vena.

Moterų kategorijoje dalyvavo 9 moterys. Vienetų turnyrą laimėjo Donna Jansen iš Olandijos, kuri pirmą kartą dalyvavo šiame turnyre. Ji nugalėjo Turkijos žaidėją Ebru Bulgurku. Dvejetų turnyro laimėtojais tapo sportininkių pora iš Olandijos ir Rusijos - Donna Jansen ir Eugenija Korotkina.

Turnyro dalyviai liko patenkinti turnyro organizavimu. Daugelis atvyksta ne pirmą kartą. Alena Serkulskaya (Belarusija) pasakė, kad jų komanda atvyksta į Vilniuje organizuojamą turnyrą kaip į savo namus. Daugelis planuoja sugrįžti į šiais metais Lietuvoje organizuojamą rudens turnyrą „Vilnius Open 2018”.

Tarptautinis neįgaliųjų teniso turnyras „Lithuanian Open 2018” vyko daugiafunkciniame sporto, paslaugų ir sveikatingumo komplekse „SEB arena“. Šis kompleksas yra pamėgtas negalią turinčių sportininkų. Aplinka puikiai pritaikyta sportuoti ir dalyvauti turnyruose tiek sveikiems, tiek asmenims turintiems įvairią fizinę negalią.

Turnyrą padėjo organizuoti įvairios įmonės ir organizacijos. Vilniaus miesto savivaldybė padėjo organizuoti turnyro dalyvių maitinimą ir pasirūpino apdovanojimais. Lietuvos teniso sąjungos dėka sportininkai turėjo puikias sąlygas varžytis aukštos kokybės teniso kortuose. „Gintarinė vaistinė“ apdovanojo dalyvius turnyro marškinėliais ir dovanomis nugalėtojams. Mineralinis vanduo Druskininkų Hermis prisidėjo, kad sportininkams netrūktų geriamojo vandens, o Moller auto suteikė automobilius Volkswagen pervežimui iš / į oro uostą. VšĮ „Sveikas miestas“ padėjo padėjo sutvarkyti kitus organizacinius reikalus.

Lietuvos neįgaliųjų teniso klubas yra be galo dėkingas LTS vadovams Ramūnui Grušui ir Liutaurui Radzevičiui, rėmėjų atstovams Romanui Paulauskui, Mantui Paulauskui, teisėjai Linai Berankytei, medikui Lukui Pilipavičiui, savanoriams Gretai ir Gabrielei Korolevičiūtems, Miroslavui Sosnovskij ir Edvardui Stankevič bei visiems kitiems partneriams, kurių dėka idėja surengti aukšto meistriškumo, pasaulio pripažintus turnyrus Lietuvoje, tapo realybe ir gražia tradicija.

Neįgaliųjų tenisas – ne tik sportas ar neįgaliųjų užimtumas, bet ir puiki neįgaliųjų integracijos priemonė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius