Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 11 10

Lietuvos mokyklose ir darželiuose – teniso bumas

Lietuvos teniso sąjunga (LTS), padedama Tarptautinės teniso federacijos (ITF), jau antrus metus iš eilės būsimųjų teniso žvaigždžių ieško įvairių šalies miestų darželiuose ir pradinėse mokyklose. Tuo tikslu su teniso treniruočių pradžiamoksliu supažindinami projekte dalyvaujančių ugdymo įstaigų fizinio lavinimo mokytojai, o laikas nuo laiko treniruotes darželinukams ir mokiniams veda ir patyrę geriausių šalies teniso akademijų treneriai.
Lietuvos mokyklose ir darželiuose – teniso bumas
Lietuvos mokyklose ir darželiuose – teniso bumas / LTS nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

LTS prezidentas Ramūnas Grušas džiaugiasi pagreitį įgaunančiu projektu ir prisipažįsta nesitikėjęs tokio didelio mokymo įstaigų entuziazmo. „Pernai bendradarbiavome su 31 ugdymo ir mokymo įstaiga 3 Lietuvos miestuose – Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Neseniai baigėme paraiškų priėmimą šiam sezonui ir skaičiai mus smarkiai džiugina. Prie projekto, be jau minėtų miestų, jungiasi ir Kauno, Panevėžio, Pasvalio, Alytaus, Prienų, Vilkaviškio mokyklos ir darželiai, iš viso teniso pamokos vyks 138 mokymo įstaigose“.

Ir jei 2020 metais su teniso mokyklose susipažino kiek daugiau nei 3,5 tūkst. vaikų, tai 2022 metais šio projekto rėmuose raketes į rankas paims jau daugiau kaip 15 tūkst. mokinių ir darželinukų. Pirmuosius žingsnius mokyklų salėse ir stadionuose įrengtuose teniso kortuose žengti jiems padės daugiau nei 200 tam specialiai parengtų mokytojų (3 kartus daugiau nei 2020 metais).

„Toks augimas paliko įspūdį ne tik mums, tačiau ir projekto draugams ir bičiuliams. Oficialiu projekto partneriu, teikiančiu mini teniso įrangą ugdymo įstaigoms, tapo „Decathlon“, vienas iš didžiausių sporto prekių parduotuvių tinklų pasaulyje“, – pasakoja R.Grušas.

Kiekvienoje mokykloje ir darželyje fizinio lavinimo pamokų metu bus surengta ne mažiau kaip 10 teniso treniruočių. Tam būtina įranga – raketėmis, kamuoliukais, tinklais – projekto partnerius aprūpins LTS ir „Decathlon“. Gabiausi ir tenisą pamėgę vaikai bus kviečiami lankyti treniruotes miestuose įsikūrusiose teniso mokyklose ir akademijose.

Šį projektą LTS, kartu su ITF ir Olimpiniu solidarumo fondu, pradėjo 2019 m, kuomet Tarptautinės federacijos ekspertas prancūzas Bernardas Pestre lankėsi Lietuvoje ir čia surengė mokomuosius seminarus šalies teniso treneriams bei kūno kultūros mokytojams. Projektas yra ITF vykdomos programos Junior tennis initiative (JTI) dalis. Ja siekiama didinti vaikų teniso masiškumą, ji apima jaunųjų teniso talentų paiešką, teniso pamokas, treniruotes, vaikų teniso turnyrus. Iš viso šiame projekte dalyvauja 145 valstybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius