-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 22

Lietuvos skvošo čempionais tapo M.Kočiūnas ir E.Rimšaitė

Praėjusį savaitgalį Vilniaus „SEB arenoje“ vyko reikšmingiausias skvošo metų renginys – atvirasis Lietuvos čempionatas. Daugiau nei 100 sportininkų varžėsi 4 vyrų grupėse, moterys dėl trofėjų kovojo atskiroje grupėje, taip pat paaiškėjo ir jaunimo grupių čempionai, rašoma pranešime spaudai.
Lietuvos skvošo čempionato prizininkės
Lietuvos skvošo čempionato prizininkės / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Skvošas

Alinančios finalinės kovos

Vyrai pagal pajėgumą buvo suskirstyti į MSA, MSB ir MSC grupes, o stipriausi žaidė TOP-8 grupėje. Pajėgiausiųjų grupėje titulą apgynė daugkartinis Lietuvos čempionas Mantas Kočiūnas.

„Tai buvo vienas sunkiausių mačų mano karjeroje – reikėjo įveikti ne tik varžovą, tačiau ir save. Be brutalios fizinės ištvermės žaidimas pareikalavo ir milžiniškų psichologinių pastangų – toks ir yra tikrasis skvošas“ – įspūdžiais dalijosi laimėtojas, finale po 55 minutes trukusios kovos pranokęs Martyną Pempę.

Trečiąją vietą iškovojo ir pirmą kartą pirmenybių prizininku tapo Laurynas Minkus, mažajame finale įveikęs Joną Narbutą.

Moterų grupėje čempione karūnuota Erika Rimšaitė, lemiamame mače po taip pat 5 geimų kovos pranokusi titulą praradusią Rūtą Grigaitienę. Bronzos medaliu pasipuošė Rugilė Valentaitė-Rimavičė.

Vyrų MSA grupės nugalėtoju tapo Ilya Koryshev, MSB grupėje triumfavo Gediminas Saudargas, o MSC grupėje ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio žengė Jokubas Kytra.

Trys jaunuolių grupės

Organizatorių nuotr./Lietuvos čempionato TOP-8 grupės prizininkai
Organizatorių nuotr./Lietuvos čempionato TOP-8 grupės prizininkai

Dvidešimt jaunuolių savo jėgas išbandė trijose grupėse. Merginų (iki 19 metų) grupės nugalėtoja tapo Gertrūda Kudirkaitė, berniukų (iki 13 metų) grupės pirmosios vietos prizą namo išsivežė Adomas Saveikis, o didžiausioje pagal dalyvių skaičių vaikinų (iki 19 metų) grupėje triumfavo Simas Skorupskas.

„Dar kartą sveikiname nugalėtojus, dėkojame visiems čempionato dalyviams ir rėmėjams, kad mūsų nepamiršta“, – pasibaigus rekordinį dalyvių skaičių pritraukusiam čempionatui kalbėjo Lietuvos skvošo asociacijos prezidentas Edvinas Saveikis.

– Paskaičiavome, kad per dvi dienas keturiuose „SEB arenos“ skvošo kortuose buvo sužaistas net 201 mačas – turime ne tik 2022-ųjų metų šalies čempionus, bet tikriausiai ir naują neoficialų dalyvių aktyvumo rekordą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius