Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 02

Lietuvos tenisininkai Osle neklupo ir kitame Daviso taurės mače kausis su Pietų Afrikos Respublikos atstovais

Lietuvos teniso rinktinė pergalingai pabaigė 2014 metų Daviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės pirmo rato susitikimą su Norvegijos rinktine. Paskutinę varžybų dieną lietuviai į savo sąskaitą įsirašė dar dvi pergalės ir laimėjo mačą sausu rezultatu 5:0.
Lukas Mugevičius
Ričardo Berankio ir Luko Mugevičiaus dvejetų mačas / Andriaus Rapsevičiaus nuotr.

Luko Mugevičiaus ir Norvegijos rinktinės lyderio Joachimo Bjerke mačas truko vos keliolika minučių. Pirmojo seto rezultatui esant 3:1 norvegas buvo priverstas baigti susitikimą dėl nugaros skausmų.

Paskutiniai į kortą Oslą žengė Mantas Bugailiškis ir antroji Norvegijos rinktinės raketė Viktoras Durasovičius. Lietuvis įveikė savo priešininką 7:6(4) 4:6 6:3.

Penktadienį Lietuvos tenisininkai laimėjo pirmuosius du vienetų susitikimus: 23-ejų metų Laurynas Grigelis (ATP-242), keturiuose setuose 6:7 (4:7), 6:3, 6:3, 6:2 įveikė Joachimą Bjerke'ą, o rinktinės lyderis 23-ejų metų Ričardas Berankis (ATP-150) 7:5, 6:3, 6:2 nugalėjo Viktorą Durasovičių.

Trečiąjį tašką lietuviams iškovojo Ričardo Berankio ir Lauryno Grigelio duetas, šeštadienį trijuose setuose 6:1, 6:4, 7:5 nugalėjęs Viktoro Durasovičiaus ir Stianos Borett'o porą.

Antrame Daviso taurės varžybų rate Lietuvos tenisininkų laukia akistata su Pietų Afrikos Respublikos tenisininkais, kurie rezultatu 3:2 įveikė Monako rinktinę. Varžybos balandžio 4-6 dienomis vyks Pietų Afrikos Respublikoje.

Lietuvos rinktinės kapitono Rimvydo Mugevičiaus komentaras: „Prieš mačą mes buvome favoritais ir jais išlikome. Labiausiai bijojau, kad tenisininkai negautų traumų. Žinote, lyderiai yra lyderiai – jie per pirmas dienas atliko savo darbą ir mes gavome šansą leisti pažaisti jaunimui“.

VIDEO: Lietuvos rinktinės kapitono Rimvydo Mugevičiaus komentaras
VIDEO: M.Bugailiškio komentaras
VIDEO: Lietuvos rinktinės kapitono Rimvydo Mugevičiaus komentaras

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius