Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 03

Lietuvos teniso istorijoje – naujas puslapis

Aleksandras Olechnnovičius pirmasis iš Lietuvos atstovų pateko į mūsų šalyje surengto Tarptautinės teniso federacijos (ITF) neįgaliųjų teniso turnyro finalą.
Aleksandras Olechnnovičius
Aleksandras Olechnnovičius / „Vilnius Open 2012“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Į Londono parolimpines žaidynes nepakviesti lietuviai šį savaitgalį atsigriebė ITF „Futures“ serijos neįgaliųjų teniso turnyre „Vilnius Open 2012“.

Sostinės SEB arenoje tris dienas vykusį turnyrą vainikavo vienetų varžybų finalo kova tarp Lietuvos tenisininko Aleksandro Olechnovičiaus ir ruso Aleksandro Fiodorovo. Pergalę 6:1, 6:1 iškovojo svečias iš Rusijos.

Tai jau antroji šių tenisininkų dvikova per savaitę. Prieš tai jie žaidė „Charkov Open“ turyro Ukrainoje finale. Ten Rusijos atstovas taipogi buvo stipresnis.

Turnyro Vilniuje dalyviai varžėsi ne tik dėl titulų, bet ir dėl 2000 JAV dolerių prizų fondo bei ITF reitingo taškų. Vienetų varžybų nugalėtojui A. Fiodorovui atiteko 489 JAV doleriai ir 55 ITF reitingo taškai. Antrąją vietą užėmęs A. Olechnovičius uždirbo 245 dolerius ir 42 reitingo taškus. Iš viso „Vilnius Open 2012“ dalyvavo 12 sportininkų iš Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos.

Nors A. Olechnovičius pralaimėjo jau antrą lemiamą kovą iš eilės, jo nuotaika buvo puiki – iki šiol Lietuvoje vykusiuose ITF neįgaliųjų teniso turnyruose dar nė vienam šeimininkų atstovui nebuvo pavykę prasibrauti iki finalo.

„Džiugu, kad yra galimybė savo jėgas išmėginti su stipriais sportininkais iš kitų šalių. Būtent tokiose varžybose labiausiai ir tobulėji, išmoksti ką nors nauja. Labai gaila, kad tokios progos pasitaiko nedažnai. Sportuoju tik keturis metus ir man patekimas į ITF turnyro finalą yra didelis pasiekimas“, – teigė A. Olechnovičius, žaidęs ir dvejetų varžybų finale.

Šeštadienį vykusioje dvejetų varžybų lemiamoje kovoje A. Olechnovičius ir lenkas Jerzis Kulikas 4:6, 2:6 pralaimėjo A. Fiodorovui ir kitam Rusijos sportininkui Leonidui Ševčikui.

Paguodos turnyre nugalėjo Lietuvos sportininkas Janas Visockis.

Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo prezidentas Aleksandras Pacevičius džiaugėsi kylančiu mūsų šalies neįgaliųjų tenisininkų meistriškumu ir idealiomis sąlygomis VšĮ „Vito Gerulaičio vardo teniso akademija“ ir UAB „Teniso pasaulis“ valdomame daugiafunkciniame sporto, paslaugų ir sveikatingumo komplekse – „SEB arena“.

Koncerno „MG Baltic“ inicijuotas didžiausias ir moderniausias daugiafunkcinis centras Baltijos šalyse buvo pripažintas nacionalinės svarbos objektu. Komplekse suteikiamos visos galimybės teniso mėgėjams treniruotis, tobulėti bei organizuoti aukščiausio lygio vietinius ir tarptautinius teniso turnyrus. Daugiafunkciniame komplekse „SEB arena“ yra įsikūrusi „Vilniaus teniso akademija“, kurioje ir treniruojasi žmonės su negalia.

„Mūsų sportavimo sąlygos bene geriausios Europoje. Be to, mus treniruoja Vilniaus teniso akademijos trenerė Asta Kęstaitytė. Šiemet dalyvavome pasaulio čempionato atrankos varžybose Turkijoje, stažavomės Olandijoje. Meistriškumas kyla. Tačiau reikia būti realistais. Mes jau senstame, o jaunus žaidėjus sunku pritraukti, tikimės šis turnyras padės tai padaryti“, – sakė A. Pacevičius.

„Vilnius Open“ stebėjo ir garbingas svečias – 1968-71 m. Lietuvos teniso čempionas, Izraelio vicečempionas Feliksas Kaplanas. Dabar seniausiai Olandijos teniso akademijai vadovaujantis treneris džiaugėsi šiuo turnyru: „Džiugu matyti taip išpopuliarėjusį tenisą ir šiuos žmones, žaidžiančius, sportuojančius, bendraujančius, o ne užsisklendusius savyje. Juk neįgaliesiems sportas yra bene vienintelė galimybė nelikt izoliuotiems.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius