Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 17

Lietuvos vyrų teniso rinktinė turi naują kapitoną

Lietuvos vyrų teniso rinktinę jau artimiausiame Daviso taurės susitikime į kovą ves naujas kapitonas. Juo tapo Šiaulių teniso akademijos treneris Šarūnas Kulnys. Š.Kulnys pakeitė nuo 2011 m. pajėgiausiems šalies tenisininkams vadovavusį Rimvydą Mugevičių.
Šarūnas Kulnys
Šarūnas Kulnys / LTF nuotr.

„Visų pirma už nuveiktus darbus ir puikias pergales noriu padėkoti Rimvydui Mugevičiui. Jam pavyko įkvėpti komandą tikrai dideliems laimėjimams. Tokiems, kokių Lietuvos tenisas dar nebuvo turėjęs. Mintyje turiu iškovotą bilietą į pirmąją Daviso taurės grupę. O kartu, suprantama, linkiu pačios didžiausios sėkmės Šarūnui Kulniui. Tiek jau už mėnesio vyksiančiame mače prieš Egipto komandą, tiek ir ateities kovose“, – sako Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

40 metų amžiaus Š.Kulnys iki šiol buvo įvairių amžiaus grupių Lietuvos rinktinių treneriu, taip pat Billie Jean King taurės varžybose žaidžiančios moterų rinktinės kapitonės asistentu.

„Man tai labai netikėtas pasiūlymas. Visgi puikiai suprantu, kad tokių progų daugiau gali ir nepasitaikyti, tad sprendimą stoti už rinktinės vairo priėmiau be jokių dvejonių. Jau artimiausiomis dienomis planuoju susitikimus ar pokalbius su visais rinktinės kandidatais, kuriuos noriu matyti komandoje mače prieš Egipto komandą“, – sako Š.Kulnys.

Jo darbo su jaunaisiais tenisininkais patirtis, anot šiauliečio, padės jam Lietuvos komandos kapitono poste. „Lietuvos rinktinė išgyvena transformaciją. Turime net kelis jaunuosius talentus, kurie jau bando kabintis į profesionalų tenisą. Kalbu apie Vilių Gaubą, Edą Butvilą, Ainių Sabaliauską. Nuo seno daug darbuojuosi su jaunaisiais tenisininkais, tad iš arti mačiau kaip augo ir tobulėjo Vilius, Edas, Ainius. Tai tikrai padės man vadovaujant komandai Daviso taurės varžybose“.

Š.Kulnys pabrėžia, kad svarbiausias kapitono uždavinys tokiame specifiniame turnyre kaip Daviso taurės varžybose yra sukurti pergalėms būtiną gerą mikroklimatą komandos viduje.

„Per tas kelias treniruočių ir varžybų dienas mes neišmokysime tenisininkų mušti taikliau ar paduoti stipriau. Tiesiog per tą laiką turime tapti vienu kumščiu, mėgautis buvimu kartu ir bendromis treniruotėmis, palaikyti vienas kitą mačų metu. Patikėkite, tai nėra taip lengva teniso, individualios sporto šakos, žaidėjams. Bet jei kapitonui ir visai komandai pavyksta tai padaryti, tai jau yra labai svarbus žingsnis į pergales“, – teigia naujasis Lietuvos rinktinės kapitonas.

Daviso taurės mačas tarp Lietuvos ir Egipto rinktinių vyks rugsėjo 17-18 d. „SEB arenoje“ Vilniuje. Prieš tai, rugsėjo 15-16 d., čia vyks susitikimas tarp Ukrainos ir Vengrijos komandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius