Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 10

Maestro sugrįžo: po daugiau nei metų pertraukos – R.Federerio pergalė

Daugiau nei metus dėl traumos nežaidęs Rogeris Federeris (ATP-6) į kortą sugrįžo pergalingai. Šveicaras „Qatar Open“ varžybose po įnirtingos kovos 7:6(8), 3:6, 7:5 įveikė britą Danielį Evansą (ATP-28).
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

R.Federeris paskutinį kartą žaidė dar 2020 m. sausio 30-ąją „Australian Open“ finale, kurį pralaimėjo prieš Novaką Džokovičių.

Visgi po šio turnyro šveicarų maestro pajuto kelio skausmus, kurie galiausiai privedė jį prie operacijos, dėl kurio tenisininkas negalėjo žaisti net 13 mėnesių.

Ribotas žiūrovų skaičius Kataro sostinėje Dohoje sugrįžusį legendinį tenisininką sutiko šiltais plojimais, o Rogeris jiems atsilygino pergale, nors ir labai sudėtinga.

Jo mačas su D.Evansu užtruko beveik dvi su puse valandos. Atkakliausiai klostėsi pirmasis setas, kuriame šveicaras išsikapstė tie-breake, nors jo varžovas jau turėjo šansą pagriebti setą vienu tašku.

Pergalę R.Federeris išplėšė trečiajame sete sugebėjęs pasinaudoti vienu iš dviejų break-pointų.

„Smagu sugrįžti. Esu laimingas, kad galiu čia stovėti ir visai nesvarbu, laimėjau ar būčiau pralaimėjęs, nors, žinoma, laimėjus jausmas dar geresnis. Buvo geras mačas. Danielis žaidė gerai. Jis turi ir nuostabų treniruočių partnerį. Per pastarąsias dvi savaites sužaidėme daugiau nei 20 setų, o šiandien tai prasitęsė“, – po susitikimo su britu kalbėjo šveicaras.

Kitame etape jo laukia kartvelas Nikolozas Basilašvilis (ATP-42), užtikrintai 6:2, 6:2 susitvarkęs su Maleku Jaziri (ATP-262).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius