2012 08 02

Mardy Fishas akistatoje su Ričardu Berankiu laikomas aiškiu favoritu

Ričardui Berankiui Vašingtone vykstančiame didžiausiame ATP 500 serijos „Citi Open“ teniso turnyre teks kautis su 15-a pasaulio rakete Mardy Fishu. Antroji Jungtinių Amerikos Valstijų raketė lygiai prieš metus geriausių pasaulio žaidėjų sąraše buvo pakilęs į rekordinę septintą vietą.
Mardy Fishas
Mardy Fishas / „Scanpix“ nuotr.

Šis sezonas M.Fishui klostosi ne taip sėkmingai kaip praėjęs. 30 metų sportininką kamavo širdies negalavimai. 2004 metų Atėnų olimpinių žaidynių sidabro medalio savininkas neseniai patyrė ir kelio traumą. Tai pirmas amerikiečio turnyras po varžybų Atlantoje.

„Dabar aš jau nebejaučiu problemų su širdimi. Grįžta ir mano pasitikėjimas. Nes kojos skausmo nebejaučiu, – apie praeities negalavimus kalbėjo M.Fishas. – Kai pralaimi savo padavimus pradedi jausti kelį, tačiau kai laimi varžovo savijauta iškart pagerėja. Jeigu rimtai, aš džiaugiuosi, kad esu Jungtinėse Amerikos Valstijose. Ne paslaptis, čia žaidžiu geriausią savo tenisą. Ketinu dalyvauti Daviso taurės varžybose, todėl nutariau atsisakyti dalyvavimo olimpinėse žaidynėse.“

M.Fishas pirmame Vašingtono turnyro rate po atkaklios trijų setų kovos 4:6, 6:1, 6:2 nugalėjo Vokietijos atstovą Bjorną Phau. Sėkmingiausiai amerikiečiui susiklostė šį sezoną Vimbldono turnyras, kuriame jis sėkmingai įveikė tris ratus ir tuomet nusileido Jo-Wilfriedui Tsongai. Kovo mėnesio pabaigoje M.Fishas Majamyje pasiekė ATP 1000 serijos turnyro ketvirtfinalį ir nusileido Juanui Monaco.

„Scanpix“ nuotr./Mardy Fishas
„Scanpix“ nuotr./Mardy Fishas

Mardy Fishas:
Amžius: 30 metų
Ūgis: 188 cm
Svoris: 82kg
Žaidžia: dešine ranka
Šį sezoną: 14-a pergalių ir 11 pralaimėjimų
Karjeros pinigai: 6,9 mln. dolerių

Už patekimą į „Citi Open“ turnyro ketvirtfinalį tenisininkui atiteks 90 reitingo taškų, o kitame etape lauks akistata su belgu Xavieru Malisse‘u (ATP 67) arba prancūzu Jeremy Chardy (ATP 47).

M.Fishas yra pirma Vašingtono turnyro raketė. R.Berankis po pergalės pirmame rate prieš Nicolas Mahut ATP klasifikacijoje pakilo į 85-ą vietą.

M.Fishas ir R.Berankis vienas prieš kitą žais pirmą kartą karjeroje. Susitikimo pradžia Lietuvos laiku penktadienio naktį apie 2 valandą 30 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius