Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 02

Prieš svarbią kovą „MG Baltic“ skyrė 100 tūkst. litų paramą Ričardui Berankiui

Šiandien „MG Baltic“ nusprendė skirti 100 000 litų paramą geriausio Lietuvos tenisininko Ričardo Berankio komandai ir tokiu būdu tikisi suteikti šiam sportininkui galimybę dar sėkmingiau dalyvauti tolesniuose turnyruose bei siekti pačių geriausių rezultatų. Sprendimas buvo priimtas siekiant prisidėti prie šiuo metu itin sėkmingai besiklostančios jo karjeros. R.Berankis šią naktį Lietuvos laiku didžiausiame Vašingtono teniso turnyre kovos su penkioliktąja pasaulio rakete amerikiečiu Mardy Fishu.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Remigijus Balžekas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Remigijus Balžekas

„Mes labai džiaugiamės dėmesiu ir ta parama, kuri mums tikrai yra be galo svarbi ir turi tiesioginės įtakos rezultatams. Džiaugiamės, kad žmonės yra pasirengę siekti pergalių kartu. Ypač tokiu metu, kai Ričardas po ilgos pertraukos grįžo į teniso aikštynus ir tik nedaugelis supranta, kokį sunkų laiką jam teko išgyventi. Tik nedaugelis įsivaizduoja tikrą profesionalaus tenisininko gyvenimą ir sunkumus, su kuriais jam tenka susidurti. Gavę finansinę paramą, mes galėsime sustiprinti komandą ir joje turėti žmones, kurie Ričardui padės geriau pasirengti dvikovoms su aukščiausio lygio varžovais“, – teigė žaidėjo treneris Remigijus Balžekas. 

Sprendimas skirti paramą perspektyviausiam ir geriausiam visų laikų Lietuvos tenisininkui buvo priimtas ilgai nesvarsčius.

Asm. arch. nuotr./Darius Mockus
Asm. arch. nuotr./Darius Mockus

„Turime unikalų sportininko ir trenerio tandemą ne tik Lietuvos, bet ir pasaulinio teniso mastu. Savo paramą skiriame tam, kad aršioje ir negailestingoje profesionalaus teniso konkurencijoje jie galėtų realizuoti pačius drąsiausius ir ambicingiausius siekius. Ričardo profesionalumas ir ryžtas yra sektinas pavyzdys ne tik kitiems sportininkams ar jaunimui, bet ir visiems savo tikslo bei geriausių rezultatų siekiantiems žmonėms”, – įsitikinęs koncerno „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus.

Pats Darius Mockus yra Lietuvos teniso sąjungos garbės prezidentas, Vilniaus teniso klubo narys, todėl tiek asmeniškai, tiek koncerno vardu nuosekliai remia teniso sporto šaką – „MG Baltic“  yra pagrindinis Daviso taurės („Davis Cup“) Lietuvoje ir ilgametis Lietuvos teniso rinktinės rėmėjas. 

2006 m. „MG Baltic“ inicijuotas didžiausias ir moderniausias teniso centras Lietuvoje buvo pripažintas nacionalinės svarbos sporto objektu. Vystant šį projektą buvo investuota beveik 25 mln. litų privataus kapitalo. Daugiafunkciniame sporto, paslaugų ir sveikatingumo komplekse SEB ARENA yra įsikūrusi ir „Vilniaus teniso akademija”, kurios veiklos idėja pagrįsta visuomeniškumu, teniso sporto prieinamumu  plačiajai visuomenei. Akademijoje vaikai mokomi teniso žaidimo subtilybių, ruošiami teniso turnyrams, treniruojasi žmonės su negalia.

Koncerno valdomos įmonės „Teniso pasaulio“ paramos suma Lietuvos tenisininkams per ketverius veiklos metus siekia daugiau nei  500 tūkst. litų. Teniso aikštynuose suteikiama  galimybė organizuoti seminarus, teniso kursus, tarptautinius turnyrus.  Aikštynuose nuolat treniruojasi Lietuvos teniso rinktinė, Lietuvos neįgaliųjų teniso klubo nariai, Lietuvos jaunių teniso rinktinė. „Teniso pasaulio“ aikštynuose norimu metu taip pat treniruojasi  ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis bei Lietuvos moterų rinktinės lyderė Lina Stančiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius