Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 01

„Miami Open“ pusfinaliai: kas žengs toliau?

Penktadienio vakarą Majamį sudrebins „Masters“ vyrų turnyro pusfinaliai, kuriuose žais pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius, dėl vietos finale kovosiantis su auksiniu Belgijos berniuku Davidu Goffinu, ir karštakošis Nickas Kyrgiosas, kuriam tai bus pirmas „Masters“ serijos turnyro pusfinalis karjeroje. Australijos tenisininkui kelią pastoti bandys šeštoji pasaulio raketė kei Nishikoris. Kviečiame susipažinti su trumpa šių mūšių informacija.

Novakas Džokovičius – Davidas Goffinas

Pirmame pusfinalyje Novakas Džokovičius susikaus su Davidu Goffinu.

Tai bus ketvirta tenisininkų tarpusavio dvikova. Kol kas ties Belgijos tenisininkui nepavyko iškovoti nė vienos pergalės.

„Scanpix“ nuotr./„Miami Open“: Davidas Goffinas – Gillesas Simonas
„Scanpix“ nuotr./„Miami Open“: Davidas Goffinas – Gillesas Simonas

D.Goffinas yra pirmasis Belgijos tenisininkas turnyro istorijoje, kuriam pavyko patekti į „Miami Open“ pusfinalį. 25-erių belgui tai bus antras „Masters“ turnyrų pusfinalis iš eilės. Prieš savaitę D.Goffinas šį etapą pasiekė Indian Velse, kuriame nusileido Milošui Raoničiui.

Viso turnyro metu D.Goffinas savo padavimus iš 39-ių geimų pralaimėjo vos du kartus, tuo tarpu pats sėkmingai pasinaudojo penkiolika turėtų „break point’ų“.

N.Džokovičius „Miami Open“ turnyre jau yra laimėjęs keturiolika dvikovų iš eilės. Apskritai iš 29-erių rungtynių Serbijos tenisininkas iškovojo 28-ias pergales. Vienintelį kartą pirmoji pasaulio raketė prlaimėjo 2013-ųjų turnyro ketvirtame etape prieš Tommy Haasą.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Geriausias pasaulio tenisininkas, šįvakar bandysiantis patekti į septintą Majamio „Masters“ finalą, šią savaitę gali iškovoti šeštą turnyro trofėjų ir pasivyti rekordininką Andre Agassi, kuris savo kolekcijoje turi šešis šio turnyro titulus.

A.Agassi taip pat yra paskutinis tenisininkas, kuriam „Miami Open“ turnyre triumfuoti pavyko tris kartus iš eilės (2001-2003 m.).

N.Džokovičius, pagal iškovotus „Masters“ serijos trofėjus (27) pirma vieta besidalijantis su Rafaeliu Nadaliu, nuo 2014-ųjų „BNP Paripas“ turnyro Paryžiuje „Masters“ serijos finalus pasiekė dešimtyje turnyrų iš eilės (2015-aisiais nežaidė Madride). Nuo to laiko šiuose turnyruose 28-erių serbas iškovojo 54-ias pergales ir patyrė vos 2-i nesėkmes.

Kei Nishikoris – Nickas Kyrgiosas

Vakaro sesijoje į centrinį kortą žengs šeštoji pasaulio raketė Kei Nishikoris ir naujosios kartos žvaigždė Nickas Kyrgiosas.

Cal Sport Media/Sipa USA/Kei Nishikoris
Cal Sport Media/Sipa USA/Kei Nishikoris

Tai bus tik antra tenisininkų tarpusavio dvikova. Vienintelė kartą praeitų metų spalio mėnesio „Masters“ turnyre Šanchajuje pergalę 1:6, 6:4, 6:4 šventė 26-erių japonas.

K.Nishikoris, penktadienio nakties ketvirtfinalyje išsisukęs iš penkių Gaelio Monfilso turėtų „match point’ų“, „Miami Open“ pusfinalyje žais antrąkart per trejus metus.

Japonijos tenisininkas bandys patekti į antrą savo „Masters“ turnyrų finalą karjeroje. Vienintelį kartą tai pasiekti jam pavyko 2014-aisiais Madride.

N.Kyrgiosas, viso turnyro metu nė karto varžovams neatidavęs bent seto, žais pirmame „Masters“ turnyrų pusfinalyje karjeroje.

„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas prieš Milošą Raoničių
„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas prieš Milošą Raoničių

Australijos tenisininkas yra pirmasis savo šalies atstovas nuo 2002-ųjų, patekęs į „Miami Open“ pusfinalį. Pergalės atveju 26-ą vietą ATP reitinge užimantis N.Kyrgiosas taps pirmuoju australu, kuriam pavyko parsibrauti į šio turnyro finalą.

Pirmadienį N.Kyrgiosas šoktelės į pirmąjį ATP reitingo dvidešimtuką ir taps pirma šalies rakete.

„Miami Open“ vyrų pusfinalių tvarkaraštis:

Tenisininkai Kortas Laikas Tarpusavio dvikovos
Novakas Džokovičius – Davidas Goffinas Centrinis 20.00 3:0
Nickas Kyrgiosas – Kei Nishikoris Centrinis 02.00 0:1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius