Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 26

„Miami Open“ turnyro istorija ir rekordininkai

Prestižinis „Miami Open“ turnyras skaičiuoja jau 30-tuosius metus, pirmą kartą jis įvyko dar 1980-aisiais metais. Šis turnyras laikomas ir vienu didžiausiu pasaulyje, o priziniame fonde sugeneruojama suma išties įspūdinga – apie 10 milijonų JAV dolerių.
Serena Williams
Serena Williams / „Scanpix“ nuotr.

Praėjusiais metais šiame turnyre vyrų varžybose triumfavo Novakas Džokovičius, o moterų – Serena Williams. Būtent šie tenisininkai ir šiemet laikomi didžiausiais favoritais į viršų kelti „Miami Open“ turnyro trofėjų. Tačiau saulėtame Majamyje niekada netrūksta įspūdingų dvikovų, mat čia susirenka geriausi pasaulio tenisininkai.

Vyrų varžybose daugiausiai kartų čempionu yra tapęs dabar karjerą jau baigęs Andre Aggasis. Buvusi pirma raketė Majamyje triumfavo 6 kartus, iš viso finale jis žaidė 8 kartus. Tačiau pastaraisiais metais turnyras priklauso Novakui Džokovičiui. Per paskutinius ketverius metus, Majamyje čempiono titulu serbas džiaugėsi tris kartus. 

Moterų varžybose dominuoja geriausia pasaulio tenisininkė Serena Williams. Čempione Majamyje ji tapo 7 kartus, o finale iš viso žaidė 9 kartus. Šiemet amerikietė sieks turnyre triumfuoti jau trečią kartą iš eilės. Penkis kartus čempionės titulu džiaugėsi karjerą jau baigusi vokietė Steffi Graf. Keturis kartus į viršų trofėjų kėlė S.Williams sesuo Venus. Pavyzdžiui, antroji pasaulio raketė Marija Šarapova Majamio finale žaidė net penkis kartus, tačiau triumfuoti jai nepavyko nė karto.

Vyrų dvejetų varžybose pagal titulų skaičių neaplenkiama australų tenisininkų Toddo Woodbridgo ir Marko Woodfordo pora. Čempionais jie tapo keturis kartus. Tarp moterų net kelios poros yra laimėjusios turnyrą po du kartus, tačiau apskritai dvejetų varžybose su skirtingomis partnerėmis daugiausiai kartų tai padarė čekė Jana Novotna – keturis.

Turnyras net kelis kartus keitė savo pavadinimą, tačiau vienas dalykas niekada nesikeičia – tai jo prestižas. Pernai metais per dvi savaites Majamio turnyre apsilankė daugiau nei 300 tūkstančių žmonių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius