-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 03 14

Ministrės apšmeižtas Rafaelis Nadalis ketina kreiptis į teismą

Rafaelis Nadalis neketina atleisti jį apšmeižusiai buvusiai Prancūzijos sveikatos ministrei. Ispanas ketina paduoti į teismą Roselyne Bachelot, kuri praėjusią savaitė teigė, kad tenisininkas 2012-ais metais septynis mėnesius nebuvo traumuotas, o vartojo dopingą ir buvo prigautas.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

14-os „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtojas teigė, kad bylinėsis teisme su visais, kurie terš gerą tenisininko vardą. R.Nadalis yra pavargęs nuo įvairių kaltinimų, todėl nusprendė, kad ši kartą skandalingų buvusios Prancūzijos sveikatos ministrės žodžių pro ausis nepraleis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Roselyn Bachelot
AFP/„Scanpix“ nuotr./Roselyn Bachelot

„Tikiuosi, kad Prancūzijos ministrė atsakys už savo žodžius, – kalbėjo R.Nadalis. – Šį kartą imsiuosi priemonių. Mes ją paduosime į teismą.

Manau, kad tai bus paskutiniai tokio pobūdžio komentarai, nes esu pasiruošęs bylinėtis. Pavargau nuo tokių kaltinimų. Praeityje kelis kartus už tokius žodžius atleidau, tačiau ne šį kartą.“

69-erių R.Bachelot sveikatos ministre dirbo 2007-2010 metais. Jos kadencijos metu šalies prezidentu buvo Nicolas Sarkozy.

Buvusi Prancūzijos sveikatos ministrė Rafaelį Nadalį dopingo vartojimu apkaltino praėjusią savaitę.

„Mes visi žinome apie Rafaelio Nadalio įžymiąją traumą, kuri neleido jam rungtyniauti septynis mėnesius. Neabejoju, kad tai dėl pozityvaus dopingo testo. Jeigu tenisininkas daugybę mėnesių nerungtyniauja, tai tik dėl to, kad vartojo dopingą. Ne kiekvieną kartą, tačiau dažniausiai“, – kalbėjo R.Bachelot. 

„Aš niekada nevartojau nieko draudžiamo. Esu labai toli nuo to“, – atsakė 14-a kartų „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionu tapęs R.Nadalis.

2011-ais metais buvęs „French Open“ nugalėtojas Yannickas Noah parašė straipsnį laikraštyje, kad visas Ispanijos tenisas yra pasmerktas, nes žaidėjai vartoja dopingą.

Po kelių metų savo nuomonę išreiškė ir buvęs Belgijos tenisininkas Christophe'as Rochusas. Jis nesuprato, kodėl R.Nadalis taip prastai sužaidė 2012-ų metų „French Open“ turnyre, o traumą Vimbldone jis laikė įtartina.

Šiuo metu R.Nadalis dalyvauja pirmame 2016-ų metų „Masters“ serijos turnyre. Pirmame žaistame mače ispanas nugalėjo 45-ą pasaulio raketę Gilles'į Mullerį rezultatu 6:2, 2:6, 6:4.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius