-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 20

Mintimis apie karjeros pabaigą pasidalijęs K.Nishikoris užsiminė dėl sugrįžimo turnyro

Pastaraisiais metais nuolatinių traumų kamuojamas Kei Nishikoris (ATP-56) taikosi į sugrįžimą dar šiame sezone, tačiau Japonijos teniso ikona jaučia, kad jo laikas profesionalaus tenisininko karjeroje sparčiai senka.
Kei Nishikoris
Kei Nishikoris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiemet nė vieno mačo kol kas nesužaidęs 32-ejų tenisininkas paskutinį kartą oficialų susitikimą žaidė praėjusių metų spalį, kai dalyvavo Indian Velso „Masters“ turnyre. Sausio mėnesį jis ryžosi dar vienam sunkiam sprendimui – japonui buvo atlikta klubo operacija.

Prabėgus trims mėnesiams K.Nishikoris pasidalino savo sugrįžimo planais, tačiau taip pat palietė ir kur kas skaudesnę temą – nenumaldomai artėjančią karjeros pabaigą.

„Jei reabilitacijoje viskas vyks pagal planą, galbūt taikysiuosi į sugrįžimą „US Open“ turnyre. Noriu būti pilnai pasiruošęs žaisti Tokijuje (ATP 500 serijos turnyras spalį – aut. past.), jei šiemet šis turnyras įvyks“, – kalbėjo tenisininkas.

Vienu garsiausių savo šalies sportininkų bėgant metams tapęs K.Nishikoris jau ankstesniuose interviu minėjo, kad neplanuoja turėti ilgos karjeros, o besitęsiančios traumos sprendimą kabinti sportinius batelius ant vinies tik dar labiau artina.

Japonijos tenisininkas vis daugiau laiko nori skirti šeimai – 2020 metais jis vedė savo ilgametę gyvenimo draugę Mai Yamauchi, o praėjusį gruodį jiems gimė pirmoji atžala.

„Tikrai nebeturiu dar 10 metų savo karjeroje, todėl noriu kiekvieną dieną išnaudoti maksimaliai“, – teigė jis.

2015 metais net iki ketvirtojo ATP reitingo laiptelio užkopęs japonas per karjerą iškovojo 12 titulų, o sykį buvo labai arti triumfo „Didžiojo kirčio“ turnyre – 2014 m. jį „US Open“ finale sustabdė Marinas Čiličius.

„Scanpix“ nuotr./Maxas Mirnyi ir Kei Nishikoris
„Scanpix“ nuotr./Maxas Mirnyi ir Kei Nishikoris

K.Nishikorio karjerą traumų šmėkla pradėjo temdyti 2017 metais, kai jis patyrė riešo traumą. Tenisininkui pavyko sugrįžti į pirmą dešimtuką, tačiau 2019 m. susižeidė riešą ir nuo teniso elito atitolo.

Į trenerių komandą netrukus japonas pasikvietė buvusį dvejetų žaidimo specialistą baltarusį Maxą Mirnyi, su kuriuo pakeitė padavimo ir forehand'o technikas bei pradėjo labiau trumpinti taškus bėgdamas prie tinklo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius