-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 09

Moterų teises pasiruošusi ginti Serena Williams teisėją apkaltino seksizmu

Nors dvidešimtmetė Naomi Osaka laimėjo savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ turnyrą, kažin ar tenisininkė galės mėgautis savo šlove taip, kaip tai darė kiti. Teniso pasaulyje netyla diskusijos dėl susitikimo metu įvykusio ginčo tarp Serenos Williams ir bokštelio teisėjo Carloso Ramoso.
Serenos Williams nesutvardė savo emocijų
Serenos Williams nesutvardė savo emocijų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors apdovanojimų ceremonijoje S.Williams nekomentavo įvykusios situacijos ir prašė supratimo iš švilpiančios publikos, spaudos konferencijoje amerikietė rėžė tiesiai šviesiai. Tai – seksizmas.

Teisėjas iš Portugalijos Serenai skyrė tris nuobaudas. Pirmoji tebuvo žodinis įspėjimas, kuomet arbitras pastebėjo, jog amerikietės treneris Patrickas Mouratoglou jai duoda nurodymus.

Antroji – už raketės sulaužymą, o tai tenisininkei kainavo prarastą tašką artimiausiame geime.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serena Williams
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serena Williams

Tačiau galiausiai Serena Williams nebesusitvardė, apšaukė bokštelio teisėją „vagimi“ ir gavo trečiąjį įspėjimą, kuris lėmė prarastą visą geimą.

„Jis atėmė iš manęs tašką pareikšdamas, jog aš sukčiavau, tačiau taip nebuvo. Iš pradžių pokalbis klostėsi supratingai, aš jam paaiškinau, jog niekada nesikviečiu trenerio prie savęs WTA ture ir viskas buvo gerai“, – situaciją aiškino Serena.

„Vėliau arbitrui pasakiau, kad suprantu, kaip tai galėjo atrodyti ir tai buvo panašu į patarinėjimą, bet tokia jau aš esu – geriau pralaimėsiu nei laimėsiu negarbingai. Jis visą tai suprato, mes radome bendrą kalbą.“

„Tačiau esu mačiusi ne vieną atsitikimą, kuomet vyrai teisėjus išvadina įvairiais epitetais. Aš čia tam, jog kovočiau dėl moterų teisių ir lygybės. Kuomet arbitrą pavadinau “vagimi„, o jis mane nubaudė pavogdamas geimą, tai pasirodė kaip seksizmas“, – atviravo turnyro vicečempionė.

VIDEO: Serena Williams

36-erių amerikietė tikino, jog ir toliau kovos dėl lyčių lygybės sporte bei atkreipė didelį dėmesį į pirmojo etapo mače įvykusi kuriozą, kuriame Prancūzijos tenisininkė Alize Cornet buvo nubausta dėl marškinėlių persivilkimo korte.

Jausmingai spaudos konferencijoje kalbėjusi S.Williams susilaukė daugybės aplodismentų, tačiau kitų klausimų dėl šio įvykio nebekomentavo.

Įdomu tai, jog po mačo legendinės tenisininkės treneris Patrickas Mouratoglou prisipažino, jog iš tikrųjų dvikovos metu bandė padėti savo auklėtinei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius