-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 09

Moterų teniso rinktinė ruošiasi Federacijų taurei, galima akistata su Caroline Wozniacki

Lietuvos moterų teniso rinktinės balandžio 14-18 dienomis laukia rimtas iššūkis. Lina Stančiūtė, Akvilė Paražinskaitė, Justina Mikulskytė ir Paulina Bakaitė Juodkalnijoje varžysis Federacijų taurės Europos-Afrikos zonos trečiosios grupės varžybose dėl patekimo į aukštesnę grupę. Potencialios lietuvių varžovės – ir Danijos tenisininkės su 5-ta pasaulio rakete Caroline Wozniacki priešakyje, tačiau mūsų šalies sportininkės sako nesibaiminančios ir vienos geriausių pasaulio tenisininkių.
Spaudos konferencija
Spaudos konferencija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į pirmąją treniruotę Lietuvos tenisininkės kartu su rinktinės kapitone Edita Liachovičiūte susirinko geros nuotaikos ir nusiteikusios ryžtingai.  Be mūsų šalies komandos Juodkalnijoje taip pat žais šeimininkės, Alžyro, Armėnijos, Kipro, Kongo, Danijos, Graikijos, Islandijos, Makedonijos, Moldovos, Mozambiko, Namibijos ir Norvegijos komandos.

Rinktinės bus išskirstytos į keturias grupes, jų nugalėtojos susikaus atkrintamosiose, o dvi geriausios komandos pateks į aukštesnę grupę. Lietuvos komanda dar pernai kovėsi antrojoje grupėje, tačiau iš jos iškrito.

Pasak komandos kapitonės, šiemet tikslas vienintelis – grįžti ten, kur rinktinė buvo pernai. „Noras yra keltis aukščiausius tikslus, bet tai nebus lengva užduotis, nes yra aukšto lygio žaidėjų. Vertinant tai, kad tai yra komandinis mačas, dvejetas būna lemiamas, mūsų dvejetas nėra silpnas, važiuojam išsikėlę aukščiausius tikslus, o kaip bus, pasižiūrėsime“, – sakė E.Liachovičiūtė.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Spaudos konferencija
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Spaudos konferencija

Ryžto nestokojo ir geriausia Lietuvos tenisininkė, 583-čia pasaulio raketė Lina Stančiūtė. Sportininkė neslėpė, kad kai kurių priešininkių komandos sudėtis šiek tiek išgąsdino, tačiau patikino, kad kovoti galima su visomis rinktinėmis. „Visada viskas yra  įmanoma, bet pamačiau sąstatus varžovų, tikėjausi, kad bus lengviau, bet bus matyti, kaip mums seksis“ , – sakė L. Stančiūtė.

29-erių Lina Stančiūtė  – neabejotina komandos lyderė ir labiausiai patyrusi žaidėja.  Antroji šalies raketė Akvilė Paražinskaitė WTA reitinge užima 809-tą vietą, 19-metė Justina Mikulskytė yra 1209-ta, o 16-metė pirmą kartą kvietimo į komandą sulaukusi Paulina Bakaitė jaunių ITF reitinge užima 448-tą vietą. Pasak L.Stančiūtės, jaunosios jos kolegės yra geros sportinės formos, todėl Lietuva turi šansą pademonstruoti gerą žaidimą.

Trečiosios grupės favoritėmis be Lietuvos įvardijamos Juodkalnijos ir Danijos komandos. Būtent pastarosios šalies rinktinė gali pasigirti savo gretose turinti didžiausią žvaigždę – Caroline Wozniacki. Lietuvos komanda tikisi, kad grupių etape su danėmis keliai nesusikirs. Greičiausiai turnyro favoritės pagal pajėgumą bus išskirstytos į skirtingas grupes.

Tačiau realu, kad kovoje dėl patekimo į aukštesnę grupę jau gali tekti grumtis ir su penktąja pasaulio rakete iš Danijos.  Lietuvės kojų prieš teniso žvaigždę nedrebina. „Viskas įmanoma, būtų smagu žaisti su C.Wozniacki. Būtų įdomu“ , – sakė L. Stančiūtė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki


Kaip nugalėti penktąją pasaulio raketę, geriausia Lietuvos tenisininkė žino. 2007-aisiais su penkeriais metais jaunesne varžove L.Stančiūtė žaidė du kartus ir pasidalino po pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius