Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 11

N.Džokovičiaus žodis dar kartą tapo lemiamas – Serbija žais ATP taurės finale

ATP taurės turnyre liko tik keletas nežinomųjų. Pirmąją vietą inauguracinio turnyro finale šeštadienio rytą užsirezervavo Serbija, kuri gana netikėtai net 3:0 sutriuškino iki šio mačo nepralaimėjusią Rusijos rinktinę.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmoji pusfinalio serija prasidėjo netikėtumu – ryškiu dvikovos autsaideriu laikytas Dušanas Lajovičius (ATP-34) atkakliame mūšyje 7:5, 7:6(1) palaužė Kareną Chačanovą (ATP-17) ir Serbijai padovanojo labai vertingą pirmąjį tašką.

Karingieji Serbijos rinktinės aistruoliai Keno Rosewello areną užplūdo jau nuo pirmųjų mačo akimirkų, kuomet girdėjosi šūksniai „DULE“ – tai D.Lajovičiaus pravardė.

Panašu, kad 29-erių serbas nėra parankus varžovas 2018 metų „Paris Rolex Masters“ čempionui – D.Lajovičius dabar yra laimėjęs visus tris tarpusavio susitikimus., o pastarajame mače varžovui nesuteikė nė vieno break point'o.

Taigi viskas ir vėl buvo Novako Džokovičiaus (ATP-2) rankose. Nolė galėjo užbaigti seriją nugalėdamas žaidėją, kuriam praėjusiame sezone pralaimėjo dukart – Daniilą Medvedevą (ATP-5).

Šeštasis šių tenisininkų tarpusavio susitikimas nenuvylė – serbas netikėtai lengvai laimėjo pirmąją partiją (6:1), tačiau klastingasis rusas surado savo atsakymą antrajame.

Ankstyvą break'o deficitą panaikinęs 23-ejų Daniilas dramatiškai laimėjo 7:5, bet tai buvo N.Džokovičiaus akimirka. Nolei užteko vienintelio break'o trečiajame ir pergalę jis pasiekė rezultatu 6:1, 5:7, 6:4.

Elitinių pasaulio žaidėjų susidūrimas truko net 2 valandas ir 47 minutes.

„Smagi, sunki, džiaugsminga, bet varginanti, – dvikovą apibūdino Džokovičius. – Vienu metu mes elementariai atsisakėme daryti klaidas nuo galinės linijos. Tai buvo fizinė kova, kurioje didelį vaidmenį vaidino ir psichologija.

Daniilas tik dar kartą parodė, kodėl jis yra vienas geriausių pasaulyje. Jis nusipelnė čia būti. Tai vienas įdomiausių mačų, kurį žaidžiau per pastaruosius kelis metus.“

Trečiajame dvejetų mače Serbija įtvirtino sausą pergalę – Nikola Cacičius ir Viktoras Troickis 6:4, 7:6(7) palaužė Teymurazą Gabašvilį ir Konstantiną Kravchuką.

Serbijos varžove finale bus šeimininkė Australija arba Ispanija.

VIDEO: ATP taurė: įspūdingi taškai dvikovoje tarp N.Džokovičiaus ir D.Medvedevo
VIDEO: ATP taurės pusfinalių apžvalga: finale susigrums du geriausi pasaulio tenisininkai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius