Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 05

N.Džokovičius dėl gaisrų ragina apsvarstyti „Australian Open“ starto atidėjimą

Vienas pajėgiausių pasaulio tenisininkų Novakas Džokovičius dėl didžiulių gaisrų Australijoje ragina apsvarstyti galimybę nukelti pirmojo 2020-ųjų „Didžiojo kirčio“ turnyro pradžią.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Naujajame Pietų Velse siaučiančios liepsnos jau išdegino daugiau nei 3,6 mln. hektarų teritoriją, dydžiu lenkiančią Belgijos plotą, o gaisrų keliami dūmai jau spėjo atsiristi ir iki Melburno, kur sausio 20-ąją turėtų startuoti „Australian Open“ turnyras.

Dėl to N.Džokovičius, užimantis ATP žaidėjų tarybos prezidento pareigas, siūlo neatmesti galimybės nukelti turnyro startą, jei tik oro tarša bus pavojinga žaidėjų sveikatai.

„Dėl ekstremalių oro sąlygų, mes tiesiog privalome svarstyti tokį variantą, – tikino serbas, kartu su savo šalies nacionaline rinktine viešintis Australijos mieste Brisbene, kur varžosi ATP taurės varžybose. – Žinoma, tai turi būti paskutinė išeitis. Turnyro organizatoriai padarys viską, kad išvengtų starto atidėjimo ir aš tai suprantu, bet jeigu sąlygos kenks žaidėjų sveikatai, mes tikrai turėtume tai apsvarstyti.“

Siaubingi gaisrai Australijoje siaučia jau kelias savaites, o iki sekmadienio jie atėmė 24 žmonių gyvybes.

Dėl nepakeliamų sąlygų, praėjusią savaitę jau buvo atšaukti du turnyrai šalies sostinėje Kanberoje, kurią apgaubė iš gaisraviečių atkeliavę smogo debesys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius