-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 08

N.Džokovičius po skaudaus pralaimėjimo Rio olimpiadoje: „Mano žaizdos atviros“

Geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių iškrito netikėtai anksti – jau po pirmojo etapo dvikovos. 29-erių metų serbą Brazilijoje, kaip ir 2012 metais Londone, sustabdė Juanas Martinas del Potro. Po skaudžios nesėkmės prieš Argentinos tenisininką pirmoji pasaulio raketė teigė, kad tai – vienas iš skaudžiausių pralaimėjimų jo gyvenime.
Novakas Džokovičius Rio olimpiados pirmame etape nusileido Juanui Martinui del Potro
Novakas Džokovičius Rio olimpiados pirmame etape nusileido Juanui Martinui del Potro / „Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius 141-ai pasaulio raketei iš Argentinos nusileido antroje olimpiadoje iš eilės. Prieš ketverius metus Londone J.M. del Potro iš geriausio pasaulio tenisininko atėmė bronzos medalį.

Per visą mačą 2009 metų „US Open“ čempionas puikiai atliko padavimus, varžovui neleisdamas susikurti nė vienos „break point’o“ galimybės.

„Delpo šiandien tiesiog buvo geresnis žaidėjas ir nusipelnė pergalės. Toks tas sportas, – aiškino N.Džokovičius. – Lemiamais momentais jis pademonstravo nuostabų tenisą. Man telieka pasveikinti jį.“

Taip anksti olimpinėse žaidynėse geriausias pasaulio tenisininkas dar nebuvo pralaimėjęs. Praeitose dvejose žaidynėse 29-erių metų serbas pasiekė pusfinalį, o 2008 metais Pekine pasidabino bronzos medaliu. Vis dėlto N.Džokovičius pasidžiaugė už J.M. del Potro, kurį visos karjeros metu kamavo rimtos riešo traumos.

„Žinoma, skaudu apleisti turnyrą taip anksti, tačiau iš kitos pusės aš esu ir laimingas, kad geras mano draugas, daug kentėjęs pastaraisiais metais, sugrįžo ir demonstruoja tokio aukšto lygio tenisą“, – varžovą gyrė N.Džokovičius.

Po didžiausios staigmenos Rio olimpiniame teniso turnyre N.Džokovičius iš korto išėjo apsipylęs ašaromis.

„Nėra jokių abejonių, kad tai – vienas iš skaudžiausių mano pralaimėjimų gyvenime ir karjeroje. Kol kas sunku su tuo susitaikyti, mano žaizdos vis dar atviros, – apgailestavo pirmoji pasaulio raketė. – Tačiau reikia tai priimti. Tai ne pirmas kartas, kai pralaimiu, tačiau pralaimėjimas olimpiadoje visada yra kitoks.“

Nors sekmadienio naktį sirgaliai kur kas smarkiau palaikė J.M. del Potro, geriausias pasaulio tenisininkas padėkojo už nuostabią atmosferą. Anot serbo, jis Rio de Žaneire jautėsi kaip namie.

„Su tokia atmosfera susiduri tik kelis kartus gyvenime. Dažniausiai tai nutinka mano tėvynėje, tačiau šįkart Rio aš ir jaučiausi kaip savo šalyje. Jaučiausi, lyg būčiau brazilas. Tai buvo nuostabu ir noriu visiems už tai padėkoti,“ – spaudos konferenciją liūdna gaida baigė N.Džokovičius.

Tuo tarpu pats 141-ą vietą ATP reitinge užimantis J.M. del Potro džiaugėsi savo forma. Net pats Argentinos tenisininkas netikėjo, kad jam pavyks taip pasirodyti, juolab įveikti pirmąją pasaulio raketę.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius Rio olimpiados pirmame etape nusileido Juanui Martinui del Potro
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius Rio olimpiados pirmame etape nusileido Juanui Martinui del Potro

„Atmosfera buvo tiesiog neįtikėtina, kaip ir pats mačas, – džiūgavo J.M. del Potro. – „Forehand’ą“ mušiau kiek įmanoma stipriau, atlikau daug smūgių be atsako, padaviau labai gerai, smūgis iš kairės šiandien veikė neblogai. Tiesą sakant, nesitikėjau įveikti Novaką šiąnakt.“

Dar prieš Rio olimpinio teniso turnyro pirmojo etapo dvikovą J.M. del Potro keturiasdešimt minučių buvo įstrigęs olimpinio kaimelio lifte. Daugelis manė, kad tai nesėkmingas ženklas, tačiau išėjo atvirkščiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius