Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 26

N.Džokovičius užtikrintai žengė į „Australian Open“ pusfinalį ir kovos su R.Federeriu

Novakas Džokovičius pasiekė įspūdingą pergalę prieš septintąją pasaulio raketę Kei Nishikorį. Japonijos tenisininkas parodė puikaus žaidimo blyksnių, tačiau per daug klydo bei nesugebėjo išlaikyti gero žaidimo viso mačo metu. Pirmoji pasaulio raketė iškovojo pergalę rezultatu 6:3, 6:2, 6:4. Pusfinalyje serbo laukia Šveicarijos maestro Rogeris Federeris.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmame ir antrame sete K.Nishikoris nesugebėjo palaužti serbo padavimų serijos, o pats pralaimėjo tris. Japonas turėjo ne vieną gerą galimybę, tačiau nuolat neišnaudojo progų. Tai lėmė pralaimėjimus pirmuose dviejuose setuose.

Prieš prasidedant trečiajam setui K.Nishikoris paprašė medicininės pertraukėlės. Po jos grįžęs japonas du kartus palaužė N.Džokovičiaus padavimų serijas ir pirmavo rezultatu 3:1. Tačiau vėl pradėjo klysti bei prastai žaisti svarbiausiomis akimirkomis ir pralaimėjo trijų setų kovoje.

N.Džokovičius pateko į 29-ą „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalį karjeroje, o Melburno finaliniame ketverte žais 6-ą kartą. Prieš tai visus penkis kartus serbas iškovojo titulą. Jeigu N.Džokovičius laimėtų 6-ą „Australian Open“ trofėjų, tai Melburno titulais susilygintų su legendiniu Royumi Emersonu.

„Visų pirma norėčiau visus pasveikinti su nacionaline Australijos diena, – po mačo sveikinimus dalino N.Džokovičius. – Ačiū, kad per šią svarbią šalies dieną pasirinkote ateiti stebėti teniso.

K.Nishikorio žaidimą labai gerai pažįstu, nes esame žaidę ne vieną kartą. „Didžiojo kirčio“ turnyre jam pralaimėjau vienintelį sykį 2014-ais metais, todėl jis nebijo žaisti agresyviai. Turėjau kantriai laukti savo šansų ir sėkmingai juos išnaudoti. Manau, kad svarbiomis akimirkomis pasirodžiau puikiai.

Taip, pakeičiau savo vakar dienos planus. Nedariau treniruotės, – apie pokyčius po vieno prasčiausių sezono dvikovų kalbėjo serbas. – Kartais geriausia išeitis yra pailsėti ir atsipalaiduoti. Kartais mažiau yra geriau.

Manau, kad man reikėjo tinkamai atsigauti. Labai daug žaidžiau pastarąsias penkias savaites. Nuo to laiko, kai pradėjau pasiruošimą, žaidžiau kiekvieną dieną. Dalyvavau turnyre Dohoje, ruošiausi Melburnui, bei varžiausi keturių su puse valandų dvikovoje. Manau, kad nusipelniau šiek tiek pailsėti.

Prieš Rogerį žaidžiau 44-is kartus, o prieš Rafaelį Nadalį 45-is, todėl atrodo, kad prieš šiuos du vyrukus rungtyniavau pusę savo visų karjeros mačų. Prieš juos tenka žaisti beveik visuose turnyruose ir niekuomet nebūna lengva.

Apie Rogerį nereikia daug kalbėti, nes jo pasiekimai kalba už save. Jis didis čempionas ir jį labai gerbiu. Mūsų laukia nuostabi dvikova.

Kai mano sūnus stebi mano mačus per televizorių, tai šaukia „mama!“ (juokiasi), – apie Europoje likusią šeimą tęsė serbas. – Tačiau priimu tai kaip komplimentą. Manau, kad tai miela.“

Tiesiogines „Australian Open“ vaizdo transliacijas galite stebėti orakulas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius