-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 06 20

Naomi Osaka praleis šių metų Vimbldoną

Japonijos teniso superžvaigždė Naomi Osaka (WTA-42) nedalyvaus šių metų Vimbldono pirmenybėse.
Naomi Osaka
Naomi Osaka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė vis dar kenčia dėl Achilo skausmų ir dėl to negalės sudalyvauti trečiajame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre, kuris jau kitą pirmadienį startuos Londone.

Achilo problemos 24-erių tenisininkę kamuoja jau ilgą laiką – skausmai prasidėjo dar Madride gegužės pradžioje. Po solidaus pasirodymo Majamyje, kur kovo pabaigoje N.Osaka nužygiavo iki pat finalo, japonė WTA ture sužaidė viso labo tris mačus.

Tiesa, didelis klaustukas dėl „Didžiojo kirčio“ čempionės dalyvavimo šių metų Vimbldone kabojo net ir neatsižvelgiant į tenisininkės sveikatos problemos.

Dalyvaudama „Roland Garros“ turnyre N.Osaka atviravo, kad WTA reitingo taškų pasiūlyti negalinčios pirmenybės jos nedomina.

„Norėčiau žaisti ant žolės ir ant šios dangos sukaupti kiek įmanoma daugiau patirties, tačiau aš esu viena iš tų žaidėjų, kurias motyvuoja tai, jei galiu kilti reitinge. Man atrodo, kad jei žaisčiau Vimbldone be reitingo taškų, tai man būtų panašiau į parodomąsias varžybas“, – tuomet kalbėjo Osaka.

Visai neseniai apie savo sprendimą nedalyvauti Vimbldone paskelbė ir 2014-ųjų vicečempionė Eugenie Bouchard. Kanadietė grįžta po sunkios traumos ir šiuo metu apskritai neturi WTA reitingo, tad faktas, jog negalės uždirbti taškų, tenisininkę privertė apsigalvoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius