Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 02

Neeilinė pergalė Vimbldone – Ričardas Berankis patiesė 27-ą pasaulio raketę!

Stipriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-77) pergalingai pradėjo savo žygį pagrindinėse 2019-ų metų Vimbldono varžybose.
Ričardas Berankis
Tenisininkas Ričardas Berankis / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Lietuvis, žaisdamas pirmą sezono mačą ant žolės, 7:6(0), 6:4, 6:3 patiesė 27-ą vietą pasauliniame ATP reitinge užimantį kanadietį Denisą Šapovalovą.

Į antrąjį Vimbldono varžybų ratą R.Berankis prasibrovė trečiąjį kartą. Jame lietuviui tikrai nebus lengviau – jo laukia patyręs prancūzas Jo-Wilfriedas Tsonga (ATP-70). Pastarasis 6:2, 6:1, 6:4 sutriuškino australą Bernardą Tomičių (ATP-101).

R.Berankio pasirodymai Vimbldone
2010 Antrasis etapas (pralaimėta F.Lopezui)
2012 Pirmasis kvalifikacijos etapas
2013 Pirmasis etapas (pralaimėta P.H.Mathieu)
2014 Trečiasis kvalifikacijos etapas
2015 Antrasis etapas (pralaimėta M.Čiličiui)
2016 Pirmasis etapas (pralaimėta M.Willisui)
2017 Pirmasis etapas (pralaimėta S.Darciui)
2018 Pirmasis etapas (pralaimėta M.McDonaldui)

Šiame sezone R.Berankis yra iškovojęs 31 pergalę ir patyręs 12 pralaimėjimų. Lietuvio sąskaitoje – net trys „Challenger“ serijos trofėjai.

Beje, pergalę „Didžiojo kirčio“ turnyruose tenisininkas iškovojo po beveik trejų metų pertraukos. Paskutinį sykį tokio tipo varžybose lietuvis triumfavo 2016-ųjų „US Open“ .

Triumfas pirmajame rate Ričardui garantuoja 45 ATP reitingo taškus ir solidų piniginį prizą – net 72 tūkstančius svaro sterlingų (~80 tūkst. eurų).

Priminsime, jog D.Šapovalovas būdamas vos 18-os nukovė Rafaelį Nadalį, o praėjusią savaitę parodomosiose varžybose įveikė Novaką Džokovičių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis

Susitikimo eiga: R.Berankis – D.Šapovalovas 7:6(0), 6:4, 6:3

Trečiasis setas

Dar viena užtikrinta padavimų serija ir triumfas!

Lemiamas smūgis? Ričardas laimi varžovo padavimus, pirmauja 5:3 ir paduoda mačui!

Ričardo padavimų serijos ir toliau plieninės – mūsų tautietis išlaiko vieno geimo persvarą ir dabar lauks oponento klaidų. 4:3.

20-metis ir toliau purto galvą, tačiau niekaip negali laimėti lietuvio padavimų – 3:2.

Ričardas bandė spustelėti varžovą (rezultatas buvo 40:40), tačiau ketvirtasis trečiojo seto geimas priklauso kanadiečiui.

D.Šapovalovas greitai išlygina rezultatą, tačiau R.Berankis ir toliau valdo situaciją – iš karto atsako tokia pat greita padavimų serija ir rezultatas tampa 2:1.

Lietuvis ir vėl turi pirmenybę paduoti. Ričardas pirmauja 40:0, tačiau iššvaisto pranašumą ir turi išsaugoti break point'ą. Dar vienas garsus „Come on!“, dar vienas kamuoliukas „ant linijos“ ir pirmasis geimas laimėtas – 1:0.

Antrasis setas

Kanadietis nemaloniai slysteli, o lietuvis siunčia kamuoliuką į korto kampą. Du set point'ai, kuriuos kanadietis panaikina stipriais padavimais. TAČIAU! Trečias kartas nemeluoja – lietuvis smūgiu iš dešinės nuginkluoja jaunesnį oponentą ir setą laimi 6:4!

Žaidimas kiek apsiramino. Visgi situacija nesikeičia – ir toliau padavinėjantis tenisininkas nė karto nepralaimėjo savo serijos. Ričardas pirmauja 5:4 ir yra per geimą nuo pergalės sete. Tiesa, padavinėja varžovas.

R.Berankis padaro dvigubą klaidą, o kanadietis, du kartus atremdamas žaidimo įrankį, jį labai nepatogiai siunčia tiesiai į lietuvį. Visgi du taiklūs pirmieji padavimai ir mes vėl girdime Ričardo „Come on!“ – pavyksta išsaugoti du break point'us ir išlikti priekyje – 4:3.

Lietuvis, atakuodamas oponento one-handed backhand'ą, susikuria break point'ą. Visgi D.Šapovalovas aistras numalšina neatremiamu padavimu, o visai netrukus lygina rezultatą – 3:3.

Tenisininkai apsikeičia užtikrintai laimėtomis savo padavimų serijomis – 3:2. Visgi tokia situacija akivaizdžiai netenkina kanadiečio – jis nestipriai, tačiau sviedžia savo raketę į žemę.

Lietuvis padaro dvi neišprovokuotas klaidas iš eilės, tačiau tuomet oponentui suduoda dar vieną mirtiną smūgį iš kairės. Rezultatui esant 30:30 kanadietis dukart klysta ir mes priekyje – 2:1!

D.Šapovalovas rezultatą išlygina, tačiau Ričardas pademonstruoja labai įspūdingą smūgį. Komentatorius negaili aplodismentų ir tašką įvardija kaip „vieną iš gražiausių antroje Vimbldono dienoje“.

Jaunuolis atrodo sutrikęs – smūgiai nebėra tokie užtikrinti, nors ir yra pasikeičiama raketė. Lietuvis laimi savo padavimus ir pirmauja 1:0.

VIDEO: Ričardo Berankio ir Deniso Šapovalovo teniso magija Indian Velse 2018 metais

Pirmasis setas

Pirmasis paduoda kanadietis.

Susitikimą jaunuolis pradeda galingais kirčiais – du neatremiami padavimai ir laimėtas geimas 0:1.

D.Šapovalovo smūgiai labai galingi, tačiau Ričardas apsigina ir laimi savo padavimus – 1:1.

20-metis nemažina apsukų prie padavimų linijos, o Ričardas tiesiog negali atmušti galingų kirčių – 1:2.

Varžovas trimis galingais winner'iais susikūrė du break point'us, tačiau keletas tikslių lietuvio padavimų ir dvi neišprovokuotos kanadiečio klaidos lygina rezultatą – 2:2.

Kanadietis tęsia užtikrintą žaidimą prie padavimų linijos, nors ir padaro dvigubą klaidą – lietuvis atsilieka 2:3.

Ričardas atlieka du puikius smūgius iš kairės ir dar kartą atlaiko varžovo spaudimą – 3:3.

Apmaudu. Lietuvis po dar dviejų winner'ių iš kairės turėjo nedidelę galimybę išsiveržti į priekį, bet tai neįvyksta – 3:4.

Pakeičiami nauji kamuoliukai, tačiau Ričardas ir toliau varžovo nepaleidžia į priekį – 4:4.

Kanadiečio žaidime kartais net per daug jėgos – kamuoliukai skrieja beprotišku greičiu. Ričardas atsilieka 4:5.

Panašu, jog pirmojo seto nugalėtojas paaiškės pratęsime – 5:5.

Kanadietis 11-ojo geimo pradžioje padarė dvigubą klaidą, tačiau tuomet atsakė keturiais užtikrintais smūgiais ir vėl išsiveržia į priekį – 5:6.

Mūsų laukia pratęsimas, kuris yra žaidžiamas iki septynių laimėtų taškų arba dviejų taškų persvaros – 6:6.

D.Šapovalovas padovanoja pirmąjį tašką lietuviui, padarydamas dvigubą klaidą. Maža to, Ričardo siųstas kamuoliukas kliudo liniją, o po dar vieno sėkmingo padavimo rezultatas pratęsime – 3:0.

Dovanos tęsiasi – dar viena dviguba klaida, o prieš ją fantastiškas Ričardo kamuoliuko priėmimas – 5:0.

Po kelių akimirkų R.Berankis užtvirtina pergalę sete, pratęsimą laimėdamas sausai 7:6(0).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius