-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 09

Neįtikėtiną antrą sezono pusę prancūzė vainikavo triumfu WTA finaluose

Caroline Garcia (WTA-4), praeityje pasiekusi ketvirtą WTA reitingo poziciją, pastaraisiais sezonais buvo visų primiršta tenisininkė, tačiau sužaidusi tiesiog pasakišką antrą 2022 metų sezono dalį ji sugrįžo į moterų teniso elitą.
Caroline Garcia
Caroline Garcia / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Teksaso valstijoje įvykusiame baigiamajame metų WTA turnyre, kuriame susirungė aštuonios pajėgiausios šio sezono tenisininkės, C.Garcia finale 7:6(4), 6:4 palaužė baltarusę Aryną Sabalenką (WTA-5) ir laimėjo kol kas rimčiausią turnyrą savo karjeroje.

Visų pirmenybių metu Prancūzijos teniso atstovė iš viso susižėrė 1,35 mln. JAV dolerių ir net 1375 WTA reitingo taškus, kurie tenisininkei leido sugrįžti į ketvirtą poziciją, kurią paskutinį kartą ji užėmė dar 2018 metais.

Visgi dar tame pačiame sezone C.Garcia paliko pirmą dešimtuką beveik ketveriems metams. Tenisininkę nuolatos kamavo traumos, o šiuos metus ji pradėjo tik 74-oje pozicijoje.

Tačiau sezono viduryje įvyko neįtikėtinas lūžis. Viskas prasidėjo nuo „Roland Garros“ dvejetų titulo kartu su tautiete Kristina Mladenovič, o pati tenisininkė nusprendė keisti savo žaidimo stilių ir pradėti rungtyniauti itin agresyviai.

Birželį startavusi nuo 75-ojo WTA reitingo laiptelio, C.Garcia pradėjo rinkti pergales ir titulus. Ji laimėjo titulus Bad Homburge, Varšuvoje bei Sinsinatyje, pasiekė ketvirtą Vimbldono etapą, pusfinalį „US Open“ turnyre, o viską vainikavo čempionės trofėjumi Teksase.

„Scanpix“ nuotr./Aryna Sabalenka ir Caroline Garcia
„Scanpix“ nuotr./Aryna Sabalenka ir Caroline Garcia

Solidžia sezono pabaiga turėtų pasidžiaugti ir finalininkė A.Sabalenka, kuri turėjo labai nestabilius metus. Finalas baigiamajame WTA turnyre jai leido pakilti į penktą poziciją WTA reitinge.

Pusfinalyje baltarusė tėškė antausį geriausiai planetos žaidėjai Igai Swiatek (WTA-1).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius