Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 04

Neįtikėtina: buvusi Vimbldono čempionė savo IQ lenkia A.Einsteiną ir B.Gatesą

2011-ųjų pavasaris. Prancūzė Marion Bartoli jau laimėjusi penkis WTA turnyrus ir pasauliniame tenisininkių reitinge užima 17-ąją vietą. Prestižiniame turnyre Indian Velse pasiekė ryškiausią pergalę per ketverius pastaruosius metus – žengė į finalą ir ruošis kovai su Venus Williams.
Marion Bartoli
Marion Bartoli / „Scanpix“ nuotr.

Po pusfinalio dvikovos 26-erių M.Bartoli dalyvauja spaudos konferencijoje ir iš Prancūzijos žurnalisto sulaukia netikėto klausimo.

– Jūsų IQ koeficientas – 175? – paklausė prancūzas.

– Taip.

– Tai labai daug.

– Žinau. Tikiuosi, kad vieną kartą žaisdama tenisą būsiu irgi tokia stipri.

– Kaip jūs tai sužinojote?

– Jaunystėje atlikau testą. Tačiau nebėgu ir nesigiriu, kokia esu protinga. Priešingai, įprastai apie tai nekalbu. Tokia jau gimiau.

– Žmogui su tokiu IQ kur kas lengviau rinktis matematiką ar menus, o ne sportą...

– Na dar pasakykite man, kad tai buvo kvailas pasirinkimas!

175 – tikrai įspūdingas rezultatas. Savo intelektu tenisininkė lenkia futbolininką Franką Lampardą (150), Platoną (170), Ludwigą van Beethoveną (165), Billą Gatesą ir Stepheną Hawkingą (po 160).

Savo intelektu M.Bartoli išsiskirdavo ir teniso korte ir už jo: garsėjo kaip savita ir ypač nepriklausoma. Kiek vėliau moters prisipažino, kad tenisą rinkosi nepaisant to, jog jautė aplinkinių spaudimą. Artimieji norėjo, kad mergina rinktųsi akademinį kelią.

„Mokykloje labai gerai sekėsi matematika su prancūzų kalba. Visi norėjo, kad tęsčiau mokslus, nes sportiniai rezultatai buvo vidutiniški. Bet man tai buvo iššūkis, nusprendžiau įrodyti, kad galiu pasiekti daug ir teniso korte“, – pasakojo moteris.

„Scanpix“/AP nuotr./Marion Bartoli
„Scanpix“/AP nuotr./Marion Bartoli

Anot M.Bartoli, ypatingas dėmesys detalėms ir skaičiams jai netgi kartais kišdavo koją korte.

„Visada viską stengdavausi apskaičiuoti, tad tėtis man net liepdavo mažiau galvoti apie procentus, atsipalaiduoti ir daugiau kliautis intuicija. Visgi taip padaryti man būdavo nelengva“, – prisipažino tenisininkė.

Stopkadras/Marion Bartoli
Stopkadras/Marion Bartoli

Savo karjeros viršūnę ji pasiekė 2013-aisiais, laimėjusi prestižiškiausią pasaulyje Vimbldono turnyrą. Prancūzijos atvirajame čempionate prancūzė yra pasiekusi pusfinalį (2011), o „Australian Open“ ir „US Open“ turnyruose – ketvirtfinalius.

Aukščiausia jos vieta WTA reitinge – septinta. Per karjerą moteris laimėjo 8 WTA turnyrus ir uždirbo virš 11 mln. JAV dolerių.

Šiuo metu M.Bartoli yra 35-eri, ji gyvena Ženevoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius