Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 10

Neįtikėtinas vaikis: trečią 5 setų trilerį iš eilės išgyvenęs C.Alcarazas – „US Open“ finale

Be dramos jis negali. 19-metis Carlosas Alcarazas (ATP-4) toliau išdarinėja stebuklus teniso kortuose ir dramatiškai laimi susitikimus – „US Open“ pirmenybėse šis supertalentas trečią mačą paeiliui žaidė penkis setus, bet ir vėl triumfavo, patekdamas į turnyro finalą.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo talentu su Rafaeliu Nadaliu lyginamas ispanas antrajame dienos pusfinalyje per 4 valandas ir 19 minučių rezultatu 6:7(6), 6:3, 6:1, 6:7(5), 6:3 galiausiai eliminavo paskutinį amerikietį Frances Tiafoe (ATP-26) ir pateko į pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ finalą.

Sekmadienį C.Alcarazas su pergalę taip pat iškovojusiu norvegu Casperu Ruudu ne tik išsiaiškins santykius, kuris pirmą kartą karjeroje į viršų kels „Grand Slam“ titulą, bet ir kas taps naujuoju ATP reitingo karaliumi, iš sosto išversdamas Daniilą Medvedevą.

Rusas bus ketvirtas, trečia pozicija priklausys R.Nadaliui, o pirmoji ir antroji vietos paaiškės tik po finalinio susitikimo Niujorke.

Apmaudžiai pirmajame mačo sete kritusio Ispanijos megatalento reakcija į nesėkmę ir vėl buvo pavyzdinė – antroje bei trečioje žaidimo partijose jis absoliučiai dominavo, o sunkiai sustabdomas atrodė ir ketvirtojoje, tačiau tuomet apie save publikai priminė karjeros turnyrą žaidžiantis amerikietis.

Prie sienos priremtas F.Tiafoe išsaugojo match point'ą dešimtajame geime bei laimėjo ir antrąjį pratęsimą, išplėšdamas penktąjį setą.

Centrinis Arthur Ashe kortas tiesiog pašėlo po lemiamos ispano klaidos ketvirtajame sete. Akimirką atrodė, kad dar vienas penktasis setas gali tapti pražūtingu C.Alcarazui, kuris prieš dvi dienas žaidė 5 valandas ir baigė susitikimą trečią valandą ryto, tačiau nieko panašaus neįvyko.

Šiuometinė ketvirtoji planetos raketė net tris kartus lemiamos partijos metu laimėjo varžovo padavimus ir šventė dar vieną skambią pergalę, patekdamas į pirmą karjeros „Grand Slam“ finalą.

C.Alcarazas tapo tik antruoju paaugliu (nuo 13 iki 19 metų) po legendinio Pete'o Sampraso, pasiekusiu „US Open“ finalą.

Iš pradžių prieš Mariną Čiličių aštuntfinalyje, tuomet prieš Janniką Sinnerį ketvirtfinalį, o dabar ir prieš F.Tiafoe pusfinalyje jis laimėjo tris 5 setų trilerius paeiliui, korte iš viso praleisdamas net 13 valandų ir 28 minutes.

Sekmadienį triumfo atveju C.Alcarazas taptų jauniausiu visų laikų ATP reitingo lyderiu. ATP pozicijos pradėtos skaičiuoti nuo 1973-ųjų.

„Jausmas neįtikėtinas kautis dėl didžiausių trofėjų. Atrodo, kad jau tarsi ir matau tą pirmą poziciją reitinge, bet iš kitos pusės ji dar taip toli... Liko dar vienas mačas prieš neįtikėtiną žaidėją, kuris nusipelnė vietos finale ir jau turi tokios patirties. Atiduosiu viską, ką turiu. Turėsiu susitvarkyti su nervais. Stengsiuosi mėgautis akimirka ir žiūrėti, kas iš to gausis“, – kalbėjo susitikimo nugalėtojas.

Visų amerikiečių simpatijas turnyro metu už neįtikėtiną kovą ir ypatingai pergalę prieš Rafaelį Nadalį išsikovojęs F.Tiafoe pirmadienį pirmą kartą pateks tarp 20-ies geriausių planetos tenisininkų.

Po susitikimo 24-erių tenisininkas buvo labai emocingas: „Šiandien korte palikau absoliučiai viską, ką galėjau. Carlosas buvo tiesiog per stiprus. Atrodo, kad jus visus nuvyliau, šis pralaimėjimas labai skaudus. Aš dar tikrai čia sugrįšiu ir vieną dieną laimėsiu šį turnyrą.“

VIDEO: Carlos Alcaraz vs. Frances Tiafoe Highlights | 2022 US Open Semifinal

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius