-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 17

Nerealus Daviso taurės pusfinalis: penkių valandų trileryje – J.M. del Potro pergalė prieš A.Murray

Juanas Martinas del Potro dar kartą įrodė, kad yra vertas būti tarp dešimties geriausių pasaulio tenisininkų. 64-oji pasaulio raketė iš Argentinos penktadienio vakarą po epinės penkių valandų dramos 6:4, 5:7, 6:7, 6:4, 6:4 parklupdė ir įpūdingą formą demonstruojantį geriausią Didžiosios Birtanijos tenisininką Andy Murray.
Juanas Martinas del Potro
Juanas Martinas del Potro / „Scanpix“ nuotr.

Lemiamame sete vyko apylygė kova, tačiau septintame geime nesėkmingai prie tinklo sužaidęs A.Murray pralaimėjo savo padavimus, o šansu pasinaudojęs J.M. del Potro pergalės iš rankų jau nepaleido.

Nuo Vimbldono čempionato pradžios 27-erių argentinietis jau spėjo nugalėti visus keturis geriausius pasaulio tenisininkus: Staną Wawrinką (Vimbldone), Novaką Džokovičių ir Rafaelį Nadalį (Rio olimpiadoje) bei dabar A.Murray.

VIDEO: Highlights: Andy Murray (GBR) v Juan Martin del Potro (ARG)

„Tai nerealu, visiškai nerealu. Man labai patiko mačas, – džiaugsmo neslėpė J.M. del Potro, taip pat prisiminęs pagirti ir varžovą. – Andy yra „nesveikas“ tenisininkas, kovotojas, didis čempionas. Reikėjo rasti būdų, kurie padėtų man jį įveikti. Manau, kad raktas į pergalę buvo geri padavimai ir „forehand’ai“.“

J.M. del Potro pergalė Argentinos rinktinę išvedė į priekį 1:0, tačiau netrukus argentiniečių pranašumas dar labiau padidėjo, nes pergalę šaliai padovanojo ir Guido Pella, keturiuose setuose patiesęs jaunąją britų žvaigždę Kyle’ą Edmundą.

VIDEO: Highlights: Kyle Edmund (GBR) v Guido Pella (ARG)

Tai reiškia, kad jau šeštadienį Argentina gali užsitikrinti vietą Daviso taurės turnyro Pasaulio gupės finale, kuriame susitiks su Prancūzijos arba Kroatijos tenisininkais, kurie pirmą dieną pasidalijo po vieną pergalę.

Primename, kad pernai Didžioji Britanija pirmą kartą nuo 1936 metų tapo Daviso taurės turnyro čempione, tačiau penktadienį jų siekis apginti nugalėtojų titulą smarkiai komplikavosi.

Šeštadienį Glazge (Škotija) įvyks dvejetų susitikimas, kuriame broliai Andy ir Jamie Murray raketes surems su Federico Delbonisu ir Leonardu Mayeriu. Pastarųjų pergalės atveju Argentina į Pasaulio grupęs finalą patektų penktą kartą istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius