Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 08

Neregėti skaičiai: parodomasis R.Federerio ir R.Nadalio mačas sutraukė rekordinę žiūrovų minią

Draugišką Rogerio Federerio (ATP-3) ir Rafaelio Nadalio (ATP-2) mačą Keiptauno futbolo stadione stebėjo net 51 954 aistruolis, o tai – naujas teniso mačo žiūrimumo rekordas.
Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis
Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmą kartą savo mamos gimtinėje žaidęs Rogeris Federeris Pietų Afrikos Respubliką laiko savo antraisiais namais, o žiūrovai ir susirinkę svečiai pasirūpino, kad šveicaras tikrai jaustųsi būtent taip.

Minioje buvo galima išvysti daug kepurėlių ir marškinėlių su tenisininko inicialais, taip pat plakatų su užrašais „Sveikas sugrįžęs namo, Rogeri!“. Netgi moneta, kurią bokštelio arbitras prieš dvikovą panaudojo burtų traukimui, buvo Rogerio Federerio – tai visai neseniai nukalta 20 šveicariškų frankų moneta su tenisininko atvaizdu.

Šveicarui simpatijas reiškė ir viena įžymiausių šalies sporto žvaigždžių – regbininkas, planetos pirmenybių čempionų kapitonas Siya Kolisi.

„Scanpix“/AP nuotr./Siya Kolisi, Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis
„Scanpix“/AP nuotr./Siya Kolisi, Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis

„Tikrai palaikau Rogerį, – atsakė Kolisi, tačiau greit pridėjo. – Atsiprašau Rafa, ir tu man patinki!“

Parodomasis mačas, vykęs Keiptauno futbolo stadione, kuris buvo pastatytas specialiai 2010 metų pasaulio futbolo čempionatui, tapo R.Federerio paramos fondo dalimi.

Paramos fondo tikslas – padėti mažiesiems Pietų Afrikos valstybių gyventojams, prisidėti prie geresnių gyvenimo sąlygų, edukacijos ir kitų būtiniausių gyvenimo dalykų.

Buvo tikimasi, kad draugiško mačo tarp dviejų teniso legendų metu bus surinkta apie 1 milijoną JAV dolerių, tačiau galutiniai skaičiai buvo kelis kartus didesni – apie 3,5 mln. JAV dolerių.

51 954 žiūrovai – tai naujas teniso mačo žiūrimumo rekordas, beveik 10 tūkstančių pagerinęs prieš keletą mėnesių Meksike užfiksuotus įspūdingus skaičius dvikovoje tarp R.Federerio ir Alexanderio Zverevo.

Organizatoriai atskleidė, kad norinčiųjų patekti į Rafos ir Rogerio reginį buvo apie 200 tūkstančių.

Susitikimą rezultatu 6:4, 3:6, 6:3 laimėjo šveicarų maestro, atlikęs įspūdingą pergalingą smūgį prie tinklo. Po dvikovos abu tenisininkai šiltai apsikabino, o gerų bičiulių veiduose nuolatos spindėjo šypsenos.

„Tai buvo magiškas vakaras, – po mačo kalbėjo Federeris. – Tai padėjo tiek tenisui, tiek labdarai. Labai smagu įkvėpti ir motyvuoti vaikus siekti didelių tikslų. Ačiū tau, Rafa, tu labai malonus, kad sutikai atvykti.“

„Kaip visuomet – mes stengiamės kiek galėjome, – teigė Rafa. – Žaisti tokioje atmosferoje yra neįkainojama gyvenimo patirtis. Man buvo vienas malonumas būti viso to dalimi.“

Prieš pagrindinį dviejų teniso titanų mūšį žiūrovai galėjo pasimėgauti žvaigždžių dvejetų maču, kuriame R.Federerio ir Billo Gateso pora vieno seto kovoje 6:3 įveikė Rafaelį Nadalį ir komiką, „The Daily Show“ vedėją Trevorą Noah.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius