-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 27

Nesibaigiantis skausmas: J.M.Del Potro buvo atlikta dar viena operacija

Juano Martino Del Potro (ATP-121) aistruolius pasiekė dar viena skaudi žinia – kelio operacija, kuri buvo atlikta praėjusių metų birželį, norimų rezultatų neatnešė, todėl tenisininkas Majamyje ant operacinės stalo gulėsi dar kartą.
Juanas Martinas Del Potro
Juanas Martinas Del Potro / „Scanpix“ nuotr.

Praėjusią vasarą atlikta operacija ir gydymas didelio skausmo, kurį jautė 31-erių argentinietis, nepanaikino. Maža to, tenisininkas kasdieniame gyvenime negalėjo atlikti paprastų veiksmų – pavyzdžiui, lipti laiptais.

„Tikimės, kad ši operacija galutinai išspręs visus Juano sunkumus, – tenisininko komanda išplatino atvirą laišką. – Skausmas, kurį jis jautė, ne tik neleido žaisti teniso, bet ir trukdė kasdieniai veiklai. Po Barselonoje atliktos pirmosios operacijos DelPo atliko reabilitaciją, stiprino raumenis treniruoklių salėje ir mažesniu krūviu dirbo teniso aikštelėje. Daktaras teigė, kad tenisininkas į ATP turą turėjo sugrįš spalį bei galės žaisti turnyruose Vienoje ir Stokholme.

Vis dėlto skausmas niekur nedingo. Netrukus sekė daug kelionių pas įvairius specialistus. Galiausiai priėjome išvadą, kad reikia dar vienos operacijos.“

Praeityje daug problemų su riešu turėjęs J.M.Del Potro sugebėjo sugrįžti į teniso elitą ir mesti iššūkį pasaulio geriausiems žaidėjams, tačiau 2018 metų pabaigoje Šanchajuje tenisininkui lūžo kelio girnelė.

Tandilo bokštu pravardžiuojamas argentinietis sugrįžo kitų metų viduryje, tačiau kuomet jau atrodė, kad tikrasis DelPo vėl grįžo (sužaidė aukščiausio lygio mačą ant grunto prieš Novaką Džokovičių), tenisininkas mačo metu Londone skaudžiai paslydo ant žolės ir dar kartą patyrė tą pačią traumą.

„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas Del Potro
„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas Del Potro

Spaudoje netrukus netgi pasirodė pranešimai, kad J.M.Del Potro svarsto apie karjeros pabaigą. Visgi pats tenisininkas dar tikisi sugrįžti, tačiau konkretesnio atsakymo dėl tikslios sugrįžimo datos šiuo metu neturi.

Buvusi trečioji pasaulio raketė 2009 metais laimėjo „US Open“, o 2018 metais Niujorke pasiekė finalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius