Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 06

Nesustabdomos S.Halep Vimbldono pusfinalyje lauks Kazachstano tenisininkė

Neabejotinai aukščiausio lygio tenisą iš visų Vimbldone dalyvaujančių moterų tenisininkių demonstruojanti Simona Halep (WTA-18) iškovojo dar vieną užtikrintą pergalę ir sugrįžo į turnyro pusfinalį.
Simona Halep
Simona Halep / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rumunijos tenisininkė vos per 1 valandą ir 3 minutes rezultatu 6:1, 6:4 sudorojo Amandą Anisimovą (WTA-25) iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Persvara tarp tenisininkių galėjo būti ir dar didesnė, tačiau antrojo seto pabaigoje mačo nugalėtoja leido sau kiek atsipalaiduoti. Net 5:1 pirmavusi S.Halep netrukus turėjo išsaugoti tris break point'us iš eilės, kad rezultatas netaptų lygus, tačiau vėl įjungusi aukštesnę pavarą tai padarė ir šventė pergalę.

Į Vimbldono pusfinalį 30-metė tenisininkė sugrįžta po trejų metų pertraukos – 2019-ais ji Londone tapo stipriausia, finale įveikusi pačią Sereną Williams. Pasak Simonos, tai buvo vienas geriausių mačą apskritai jos karjeroje.

Vimbldone rumunei tai buvo jau 12-oji pergalė iš eilės. Šių metų turnyre ji vis dar nėra pralaimėjusi nė vieno seto – tokiu rezultatu daugiau negali pasigirti jokia kita tenisininkė.

Įdomu tai, kad pirmajame S.Halep ir A.Anisimovos tarpusavio susitikime 2019 metais „Roland Garros“ turnyre tuomet vos 18-os metų amerikietė sensacingai parklupdė ir nukarūnavo turnyro čempionę, tačiau per kitus tris mačus prieš rumunę laimėjo vos 10 geimų (vid. 3,3 geimo).

Dėl vietos finale rumunė kovos su Elena Rybakina (WTA-23), kuri kitame korte 4:6, 6:2, 6:3 susitvarkė su australe Ajla Tomljanovič (WTA-44).

23-ejų metų tenisininkė yra gimusi Maskvoje, tačiau didelės grėsmės jos dalyvavimui Vimbldone dėl turnyro draudimo žaisti rusams ir baltarusiams nebuvo, kadangi nuo 2018-ųjų ji varžosi po Kazachstano vėliava.

E.Rybakinai tai bus debiutas „Didžiojo kirčio“ pusfinalyje.

Kitą moterų vienetų turnyro pusfinalio porą sudarys Ons Jabeur (WTA-2) ir Tatjana Maria (WTA-103). Abu susitikimai centriniame Vimbldono korte įvyks ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius