Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 19

Netikėtas manevras: nuo ATP žaidėjų tarybos atsiskyręs N.Džokovičius vėl siekia sugrįžti

Geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1) rugpjūtį su gausiu būriu ATP tenisininkų atsiskyrė nuo daugelį metų vyrų ture funkcionuojančios žaidėjų tarybos ir įkūrė naują Profesionalių teniso žaidėjų asociaciją (PTPA). Visgi jau po kelių mėnesių serbas ir vėl beldžiasi į ATP žaidėjų tarybos duris.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Twitter“ nuotr.

Rugpjūčio mėnesį Novakas Džokovičius ir kanadietis Vašekas Pospisilas – du bene didžiausią balsą ATP žaidėjų taryboje turėję tenisininkai – atsistatydino iš savo pareigų ir įkūrė naują tenisininkų asociaciją (PTPA), kurios vienas pagrindinių tikslų turėjo būti didesnis dėmesys žaidėjų poreikiams.

Visgi pasklidus kalboms apie galimą N.Džokovičiaus sugrįžimą, trečiadienį, po pralaimėtos dvikovos rusui Daniilui Medvedevui, serbas tai patvirtino.

Pasak tenisininko, jo kandidatūrą iškėlė kiti bendraminčiai tenisininkai, tačiau kelią sugrįžti kol kas užkirsti siekia pati ATP.

„Tai politiniai žaidimai, liekantys paraštėse ir niekas apie juos viešai nekalba. Visgi lieka svarbu parašyti, kad Novakas Džokovičius yra veidmainis. Viskas gerai – tai ne pirmas kartas ir aš prie to jau pripratau. Tai man suteikia dar didesnės motyvacijos daryti tai, kas bus geriausia šiam sportui ir visiems žaidėjams“, – piktinosi jis.

33-ejų Serbijos teniso pažiba ėjo ATP žaidėjų tarybos pareigas, tačiau tenisininkui buvo liepta atsistatydinti, nors pats Nolė nematė interesų konflikto atstovaujant abiem organizacijoms.

Balsavimas dėl N.Džokovičiaus sugrįžimo į ATP žaidėjų tarybą įvyks gruodžio mėnesį.

„Mačiau kandidatų sąrašą ir Novakas jame yra, – Londone dvejetų turnyre žaidžiantis ir ATP žaidėjų tarybai priklausantis Bruno Soaresas patvirtino gandus. – Yra ir daugiau tenisininkų. Tai keista, nes prieš tris mėnesius visi jie atsistatydino.“

PTPA organizacijai nepavyko prisikviesti kitų vis dar žaidžiančių teniso legendų – Rafaelio Nadalio, Rogerio Federerio ar Andy Murray, kurie išliko ATP žaidėjų tarybos dalimi.

„Žaidėjų taryba šiuo sunkiu metu stengiasi padėti išlikti kiekvienam tenisininkui. Tik tai mūsų sportą padarys didesniu. Visgi mes nemanome, kad naujos organizacijos įkūrimas atneštų pokyčius“, – situaciją įvertino Nadalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius