-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 14

Nieko nelėmusiame mače – Matteo Berrettini paguodos pergalė

Nors debiutiniame pasirodyme „Nitto ATP Finals“ turnyre italui Matteo Berrettiniui (ATP-8) nuversti dviejų teniso titanų (N.Džokovičiaus ir R.Federerio) nepavyko, tenisininkas tikru proveržio sezonu tapusius 2019 metus „uždarė“ pergale 7:6(3), 6:3 prieš Dominicą Thiemą (ATP-5).
Matteo Berrettinis
Matteo Berrettinis / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

23-ejų italas savais padavimais pirmojo seto uždaryti nesugebėjo (*5:4), tačiau pasinaudojęs varžovo klaidomis pratęsime vis tiek išsiveržė į priekį.

Pirmąją vietą dar antradienį užsitikrinęs Dominicas Thiemas šiandienos akistatoje taip ir nesurado savo aukščiausio lygio žaidimo, o įspūdingu smūgiu break point'ą antrojo seto šeštajame geime susikūręs M.Berrettinis palaužė varžovo padavimus bei nurūko link finišo tiesiosios.

Austrijos ir Italijos atstovų keliai per pastarąjį mėnesį susikirto jau trečią kartą – du iš jų laimėjo žemiau reitinguotas Matteo.

Tiesa, dar mačo metu tviteryje pasirodė pranešimai, teigiantys, jog D.Thiemą pastarosiomis dienomis užklupo liga. Internautai atkreipė dėmesį, kad treniruotės metu austras nuolatos kosėjo.

Pirmąją karjeros pergalę finaliniame ATP turnyre iškovojęs M.Berrettinis savo pozicijų Bjorno Borgo grupėje nepagerins ir liks ketvirtas. 22:00 val. Lietuvos laiku dėl antrojo kelialapio susigrums Novakas Džokovičius (ATP-2) ir Rogeris Federeris (ATP-3).

Pirmosios Italijos raketės sezonas – tikrai nusisekęs. Metus 54-oje ATP reitingo vietoje pradėjęs tenisininkas laimėjo du ATP turnyrus, pasiekė „US Open“ pusfinalį ir tapo pirmuoju savo šalies žaidėju, kuriam pavyko finaliniame ATP turnyre laimėti mačą.

„Didžiuojuosi savimi, tačiau dar labiau – savo komanda, šeima bei draugais. Tai buvo neįtikėtinas sezonas, o sezono pradžioje tikrai nesitikėjau būti ten, kur esu dabar. Į Londoną tikiuosi grįžti ir kitąmet“, – kalbėjo italas.

Turnyrinė lentelė:

Vieta Tenisininkas Perg. Pral. Tšk. Setai Geimai
1 Dominicas Thiemas 2 1 2 4:3 42:39
2 Novakas Džokovičius 1 1 1 3:2 28:19
3 Rogeris Federeris 1 1 1 2:2 23:23
4 Matteo Berrettinis 1 2 1 2:4 25:34

Kiek anksčiau antrąjį kelialapį į pusfinalį Jono Bjorkmano grupėje iškovojo Lukašo Kuboto ir Marcelo Melo pora. Jie 6:7(5), 6:4, 10:7 palaužė Rajeevą Ramą ir Joe Salisbury.

J.Bjorkmano grupėje pirmoje vietoje tikrai finišuos Ravenas Klaasenas ir Michaelas Venus.

VIDEO: Penktos „Nitto ATP Finals“ dienos apžvalga: R.Federeris eliminavo N.Džokovičių, M.Berrettinis finišavo pergalingai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius