Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 09

Nikolozas Basilašvilis Sofijoje įveikė geriausią pirmenybių tenisininką

Pirmasis pagal skirstymą „Sofia Open“ turnyro tenisininkas Dominicas Thiemas patyrė netikėtą nesėkmę prieš 87 pasaulio raketę Nikolozą Basilašvilį. Gruzinui prireikė laimėti vos po vieną varžovo padavimų seriją per setą ir lengvai pasiimti pergalę rezultatu 6:4, 6:4.
Dominicas Thiemas prieš Benoitą Paire
Dominicas Thiemas prieš Benoitą Paire / „Scanpix“ nuotr.

N.Basilašvilis šiame mače laimėjo 77 proc. savo pirmųjų padavimų ir išsigelbėjo nuo visų trijų jam grėsusių varžovo „break point'o“ galimybių. Gruzinui prireikė vos valandos ir 18 minučių pergalei pasiekti.

„Manau, kad šiandien sužaidžiau puikiai, bet svarbiausia, jog išlaikiau koncentraciją viso mačo metu, – po pergalės pasakojo N.Basilašvilis. – Tai bene svarbiausia mano karjeros pergalė. Ji man suteiks pasitikėjimo judant į priekį.“

Tai antroji N.Basilašvilio karjeros pergalė prieš pirmojo dešimtuko varžovą, nes praėjusį spalio mėnesį jis Vienoje įveikė Tomašą Berdychą.

Lėtai „Sofia Open“ turnyro starte įsibėgėjo kortų šeimininkas Grigoras Dimitrovas. Jis nugalėjo buvusį pirmojo penkioliktuko žaidėją iš Lenkijos Jerzy Janowiczių 4:6, 6:3, 7:5.

Bulgaras šį sezoną iškovojo jau 11 pergalių ir patyrė vos vieną nesėkmę „Australian Open“ pusfinalyje.

Ketvirtadienį Sofijoje į ketvirtfinalį taip pat pateko Martinas Kližanas, Gilles'is Mulleris, Viktoras Troickis ir Steve'as Darcisas.

Į „Sofia Open“ stipriausiųjų aštuntuką patekę tenisininkai jau užsitikrino 45 ATP reitingo taškus ir beveik 14 tūkst. eurų piniginę premiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius