Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 02

Norvego ir dano konfliktas persimetė ir į rūbinę: įsivėlė ir tenisininkų tėvai

Šių metų „Roland Garros“ turnyras norvegui Casperui Ruudui (ATP-8) ir danui Holgeriui Runei (ATP-40) įsimins ne tik dėl pirmą kartą pasiekto „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalio, bet ir netikėtai tarp tenisininkų kilusio konflikto, į kurį įsipainiojo ir jų tėvai.
Casperas Ruudas ir Holgeris Rune
Casperas Ruudas ir Holgeris Rune / „Scanpix“ nuotr.

Paskutinį iš bilietą į „Roland Garros“ vyrų vienetų turnyro pusfinalį vėlyvą trečiadienio vakarą iškovojo Casperas Ruudas, atkaklioje keturių setų kovoje 6:1, 4:6, 7:6(2), 6:3 palaužęs Holgerį Runę.

Pirmą kartą atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių ketvirtfinalyje susitiko du skandinavai, tačiau nepanašu, kad šie šalia viena kitos esančių šalių atstovai artimiausiu metu galėtų tapti gerais bičiuliais.

Kiek labiau patyrusiam 23-ejų norvegui dvikovos metu nepatiko tai, kad ketveriais metais jaunesnis oponentas nuolatos stabdė žaidimą kvestionuodamas ganėtinai aiškius linijų teisėjų sprendimus ir vis prašė bokštelio arbitro patikrinti žymes.

Danijos teniso talentas, pasižymintis aršiu charakteriu, C.Ruudui liepė patylėti, o po dvikovos taip pat stokojo pagarbos beveik nepaspausdamas rankos.

Atslūgus emocijoms H.Rune pateikė ir savo įvykių versiją. Pasak jaunuolio, po pergalės C.Ruudas susirado jį rūbinėje ir pribėgęs į veidą sušaukė „TAAAIP!“, demonstratyviai parodydamas, kas gi šįvakar nugalėjo.

„Nenorėjau jo apkabinti po mačo. Sudaviau jam „penkis“ ir norėjau kuo greičiau pasitraukti. Būdamas aikštelėje gali džiaugtis kiek nori ir būti laimingas. Taip darau ir aš, kuomet iškovoju pergalę. Tačiau tai, ką jis padarė po to, yra labai blogas pavyzdys. Turėk bent šiek tiek pagarbos“, – aiškino Danijos tenisininkas.

Po H.Rune komentaro viešojoje erdvėje pasirodė naujienos, kad į konfliktą įsitraukė ir tenisininkų tėvai.

Christianas Ruudas, Caspero tėtis ir treneris, daną pavadino „melagiu“, tačiau netylėjo ir Holgerio mama, kurios teigimu kilusio incidento rūbinėje metu Christiano net nebuvo, todėl jis tik bando apginti savo sūnų.

„Scanpix“ nuotr./Holgerio Rune mama (apatinėje eilėje)
„Scanpix“ nuotr./Holgerio Rune mama (apatinėje eilėje)

Pusfinalyje C.Ruudo varžovu bus kroatas Marinas Čiličius (ATP-23). Kitą porą sudarys Rafaelis Nadalis (ATP-5) ir Alexanderis Zverevas (ATP-3).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius