Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 04

Novakas Džokovičius – apie olimpiados džiaugsmą ir „Auksinio kirčio“ galimybę

Gegužės mėnesį Novakas Džokovičius triumfavo „Roland Garros“ čempionate ir nuskynė vadinamąjį „Karjeros kirtį“. Rodos, kad apie tokią karjerą daugelis tenisininkų gali tik pasvajoti, tačiau pirmoji pasaulio raketė bus patenkinta tik tuomet, kai prie visų „Didžiojo kirčio“ trofėjų pakabins ir olimpinėse žaidynėse iškovotą aukso medalį.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

29-erių metų serbas, kuris į Rio atvyko iškart po laimėto „Masters“ serijos turnyro Toronte, ITF atstovams atskleidė, kad sensacingas pralaimėjimas Vimbldono trečiame etape prieš Samą Querrey jį ne tik motyvavo sugrįžti stipresniam, bet ir leido į viską pažvelgti iš kitos pusės.

„Viskas gyvenime turi priežastį. Manau, kad laisva savaitė po pralaimėjimo Vimbldone man leido persigrupuoti psichologiškai, fiziškai ir emociškai, bei praleisti daugiau laiko su šeima. Tai taip pat padėjo pamąstyti apie kitus dalykus ir, žinoma, geriau pasiruošti kitoms dvikovoms,“ – kalbėjo pirmoji pasaulio raketė.

Paklaustas, ką mano apie praeitą savaitę laimėtą „Rogers Cup“ turnyrą Kanadoje, N.Džokovičius atsakė: „Negalėjau prašyti geresnės akrilo dangos sezono pradžios. Toronte žaidžiau labai gerai – nepralaimėjau nė vieno seto. Dabar esu pasiruošęs olimpinėms žaidynėms, kurių labai laukiau, kaip ir kiekvienas sportininkas.“

N.Džokovičius spaudos konferencijoje ketvirtadienį nebuvo vienintelė Serbijos sporto žvaigždė. Pirmosios pasaulio raketės pašonėse sėdėjo dukart olimpinį bronzos medalį laimėjęs vandensvydininkas Zivko Gočičius bei krepšininkai Milošas Teodosičius ir Sonja Petrovičius.

Kalbėdamas apie olimpines žaidynes N.Džokovičius net nebandė nuslėpti, kad į Rio atvyko tikėdamasis iškovoti aukso medalį. Triumfo Brazilijoje atveju geriausias pasaulio tenisininkas iškovotų vadinamąjį „Auskinį kirtį“, t.y. būtų laimėjęs visus keturis „Didžiojo kirčio“ turnyrus ir olimpinių žaidynių auksą. Kol kas šiuo pasiekimu pasigirti gali tik du kiti tenisininkai – Andre Agassis ir Rafaelis Nadalis.

„Tai greičiausiai būtų vienas iš didžiausių mano karjeros pasiekimų, – patikino Serbijos tenisininkas. – Tačiau kol kas negaliu apie tai galvoti. Privalau būti pasiruošęs kiekvienai dvikovai taip, tarsi tai būtų finalas. Pekine iškovojau bronzą, Londone iki medalio pritrūko labai nedaug. Tačiau kai žaidžiu už savo šalį, atiduodu visą savo širdį ir visą save. Todėl tikiu, kad šįkart galiu laimėti auksą.“

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

N.Džokovičius būdamas 21-erių metų Pekine iškovojo bronzą, mače dėl trečios vietos nugalėjęs amerikietį Jamesą Blake’ą. Kur kas daugiau iš pirmosios pasaulio raketės tikėtasi Londone, tačiau pusfinalyje jį sustabdė būsimasis čempionas Andy Murray, o bronziniame mače jis kiek netikėtai nusileido Juanui Martinui del Potro.

Dabar N.Džokovičius žino, kad aukso medalis didelė šventė būtų ne tik jam, bet ir visai Serbijai. Vis dėlto pirmoji pasaulio raketė laikosi tradicinės nuomonės, kad vien dalyvauti olimpiadoje yra didelis pasiekimas.

„Tik kartą per ketverius metus gauni galimybę pamatyti neįtikėtiną viso sporto susivienijimą… Olimpiniame kaimelyje yra per 10 tūkst. žmonių, visi dirba, pietauja drauge. Tai yra nuostabus jausmas, kurio kaskart laukiu vis labiau,“– sakė N.Džokovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius