-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 02

Novakas Džokovičius: „Gyvenimas nesusidaro tik iš teniso“

Geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius Belgrade surengė spaudos konferenciją, kurioje aptarė savo sprendimą nerungtyniauti pirmadienį prasidėsiančiame „China Open“ turnyre. Serbas teigė, jog jį vis dar kankina alkūnės trauma, tačiau į aikštę jis turėtų sugrįžti jau visai netrukus. Nole taip pat atskleidė, kad atsikratė psichologinio spaudimo, kuris jį persekiojo nuo triumfo „French Open“.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Alkūnės trauma N.Džokovičių persekioja jau keletą mėnesių. Serbas olimpinėse žaidynėse patyrė nesėkmę jau pirmame mače, vėliau nedalyvavo Sinsinačio varžybose, o „US Open“ finale nusileido Stanui Wawrinkai.

„Šį sezoną sužaidžiau labai daug mačų būdamas traumuotas, todėl mano alkūnei reikia laiko išgyti. Tai paveikė mano žaidimą, tačiau turėčiau pilnai pasveikti jau netrukus, – pasakojo Nole. – Pastaruoju metu jaučiau šiek tiek daugiau įtampos nei įprastai.

Po triumfo Paryžiuje visi pradėjo kalbėti apie tai, jog privalau laimėti ir olimpiadą bei kitus „Didžiojo kirčio“ turnyrus, todėl nesijaučiau ramiai.“

Andy Murray rungtyniaus Pekine vyksiančiame „China Open“ turnyre, o triumfas jame škotui leistų priartėti prie pirmosios pasaulio raketės.

„Mane slėgė labai didelė psichologinė įtampa, tačiau daugiau nebegalvoju apie rekordus bei titulus, – atskleidė serbas. – Jeigu juos iškovosiu, tai labai džiaugsiuosi, tačiau gyvenimas nesusidaro tik iš teniso.“

N.Džokovičius aptarė ir ITF vadovo idėją, kad Daviso taurės finalus reikėtų žaisti neutraliose arenose: „Man nepatinka ši mintis, kaip ir daugeliui mano kolegų. Minios palaikymas yra vienas pagrindinių Daviso taurės bruožų, todėl jo atsisakyti nederėtų.

Šis turnyras turi labai daug tradicijų, tačiau jame dažnai nerungtyniauja stipriausi pasaulio žaidėjai. Problema yra pačiame tvarkaraštyje, o ne arenose.“

N.Džokovičius į aikštę turėtų sugrįžti „Masters“ serijos turnyre Šanchajuje, kuris prasidės spalio 9-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius