Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 15

Novakas Džokovičius įvardijo, kuo Vimbldono finalas buvo išskirtinis

Serbas Novakas Džokovičius (ATP-1) praeityje yra žaidęs ne viename „Didžiojo kirčio“ penkių setų trileryje, o tarp jų – ir ilgiausiame visų laikų „Didžiojo kirčio“ turnyrų finale prieš Rafaelį Nadalį „Australian Open“, kuris truko net 5 valandas ir 53 minutes. Tačiau atslūgus emocijoms serbas apie ilgiausią Vimbldono finalą kalbėjo ne iš fizinės, bet iš psichologinės pusės.
Novakas Džokovičius ir Kembridžo hercogienė Catherine
Novakas Džokovičius ir Kembridžo hercogienė Catherine / „Scanpix“/AP nuotr.

4 valandos ir 57 minutės – tiek N.Džokovičiui prireikė laiko 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(4) palaužti ne tik Rogerį Federerį (ATP-3), bet ir už jo nugaros stovėjusią ištikimų aistruolių armiją centriniame Vimbldono korte. Kad tai padarytų, Nolė turėjo išlikti emociškai stabilus ir surasti vidinių jėgų.

„Šis finalas tikriausiai buvo daugiausiai psichologinių jėgų pareikalavęs mačas per mano karjerą. Dvikova prieš R.Nadalį Melburne buvo labiausiai varginanti fiziškai, tačiau dėl įvairių priežasčių būtent šis susitikimas su Rogeriu labai išsekino psichologiškai.

Žinoma, kad dabar esu labai laimingas sėdėdamas prieš visus su čempiono trofėjumi. Buvau per tašką nuo pralaimėjimo. Šis finalas turėjo viską“, – į žurnalistus kreipėsi Džokovičius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Priminsime, kad penktajame sete rezultatui esant 8:7 R.Federeris padavinėjo čempionatui ir net turėjo du match point'us. Vienas iš jų baigėsi šveicaro neišprovokuota klaida, o kitas – gražiu Nolės apvedimu.

„Vienas dalykas, kuris man leido išlikti dvikovoje ir žaisti geriau svarbiausiose situacijose buvo emocinis stabilumas. Visuomet turi savimi tikėti – priminti sau, kad čia esi ne be priežasties. Kuo tą akimirką atrodo sunkiau, tuo turi vis dažniau bendrauti su savimi ir išlikti budriu“, – psichologinius aspektus atskleidė serbas.

N.Džokovičius laimėjo ketvirtą „Didžiojo kirčio“ turnyrą iš paskutiniųjų penkių. 16-ą tokio rango trofėjų dabar turintis tenisininkas aptirpdė deficitą nuo kitų dviejų didžiojo trejeto narių – R.Nadalio (18) ir R.Federerio (20).

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris

Serbas neslėpė, jog šios dvi tebežaidžiančios teniso legendos stipriai motyvuoja judėti į priekį.

„Mes padedame vienas kitam augti ir tuo pačiu išlikti žaidime. Rogeris ir Rafaelis yra viena iš priežasčių, kodėl aš vis dar žaidžiu tokiu aukštu lygiu. Faktas, kad jie nuolatos kuria teniso istoriją, skatina ir mane siekti aukščiausių tikslų“, – finišavo Nolė.

Didysis teniso trejetas yra laimėję 15 iš paskutiniųjų 17 „Didžiojo kirčio“ turnyrų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./16 N.Džokovičiaus „Didžiojo kirčio“ trofėjų
AFP/„Scanpix“ nuotr./16 N.Džokovičiaus „Didžiojo kirčio“ trofėjų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius