Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 08

Novakas Džokovičius Madride iškovojo rekordinę pergalę

Geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius iškovojo savo 29-ą „Masters“ serijos turnyro trofėjų ir pasiekė rekordą. „Mutua Madrid Open“ finale jis po trijų setų kovos rezultatu 6:2, 3:6, 6:3 įveikė antrąją pasaulio raketę Andy Murray ir pralenkė 28-is tokios serijos turnyrus laimėjusį Rafaelį Nadalį.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji pasaulio raketė šiame mače iškovojo jau 23-ą pergalę iš 32-ų prieš antrąją vietą pasaulio reitinge užimantį škotą. A.Murray taip ir liks nė karto nelaimėjęs prieš Serbijos tenisininką ant grunto dangos.

VIDEO: Madridas 2016: Puikus Novako Džokovičiaus taškas finale

Serbas triumfavo jau net penkiuose iš paskutinių šešių „Masters“ serijos turnyrų bei dešimtyje iš pastarųjų keturiolikos. N.Džokovičius taip pat susilygino su Bjornu Borgu bei Pete'u Samprasu ir šiuo metu yra šeštas pagal iš viso iškovotus čempionatų trofėjus (64).

Tai antrasis pirmosios pasaulio raketės „Mutua Madrid Open“ čempiono titulas. Dar vieną jis yra iškovojęs 2011-ais metais.

VIDEO: Madridas 2016: Taiklus Andy Murray šūvis finale

28-ų metų serbas žaisdamas prieš pirmojo dešimtuko tenisininkus iš paskutiniųjų 35-ų setų laimėjo 33-is. Tai sudaro net 15-a pergalių iš eilės.

A.Murray nuo pirmadienio praras antrąją reitingo vietą, nes susilygins taškais su Rogeriu Federeriu. Esant lygiosioms taškai pradedami skaičiuoti tik iš „ATP World Tour Finals“, „Didžiojo kirčio“ bei privalomųjų „Masters“ serijos turnyrų, o juose šveicaras turi 60 taškų daugiau.

Pirmame sete N.Džokovičius du kartus palaužė A.Murray padavimų seriją bei užtikrintai išsiveržė į priekį. Antrame sete škotas sugebėjo vieną kartą palaužti varžovą bei atstatyti lygų rezultatą setais 1:1.

Trečiame sete vyko itin atkakli kova. A.Murray atsiliekant rezultatu 3:5, škotas per tašką nuo palaužtos varžovo kirčių serijos buvo net septynis kartus, tačiau N.Džokovičius sugebėdavo atsitiesti bei iškovojo pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius