Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 06

Novakas Džokovičius Majamyje sukūrė naują istoriją

Geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius tapo pirmu žmogumi, kuriam tą patį sezoną pavyko jau tris kartus laimėti Majamio ir Indian Velso „Masters“ serijos teniso turnyrus (2011, 2014 ir 2015 metais). Serbijos atstovas sekmadienį finale 7:6(3), 4:6, 6:0 nugalėjo britą Andy Murray.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius penktą kartą tapo Majamio turnyro nugalėtoju. Jis iškovojo 22-ą „Masters“ serijos ir 51-ą karjeros trofėjų. 

„Aš stengiuosi mėgautis akimirka. Šiame karjeros etape žaidžiu geriausią tenisą gyvenime, – po pergalės kalbėjo N.Džokovičius. – Aš jaučiuosi tvirtas psichologiškai ir fiziškai. Stengiuosi tai išnaudoti. Apie tai sukasi mano vienintelės mintys. Aš suprantu, kad tai negalės tęstis amžinai.“ 

Pirmame sete abu žaidėjai po du kartus laimėjo vienas kito padavimų serijas ir buvo priversti žaisti pratęsimą. Antrame sete A.Murray pirmavo 5:4, laimėjo oponento padavimus ir išlygino mačo eigą. Trečiame sete karaliavo N.Džokovičius. Tačiau nors ir laimėjo setą sausu rezultatu 6:0, serbas finale surinko tik septyniais taškais daugiau nei A.Murray. Mačas truko dvi valandas ir 36-ias minutes.

Tai buvo fizinė abiejų mūsų kova. Mūsų žaidimo stilius yra panašus, – po pergalės kalbėjo 27-erių metų serbas. – Mums ne itin sekėsi padavimai, todėl neturėjome progų pelnyti daugiau lengvų taškų. Dėl kiekvieno taško mes buvome priversti dirbti. Štai todėl šis mačas buvo labai sunkus.“

Turnyro čempionui atiteko 1000 reitingo taškų ir 900 tūkstančių dolerių premija. 

VIDEO: Novak Djokovic Hot Hot Miami Open Final 2015

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius