Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 20

Novakas Džokovičius: „Noriu ir vėl mėgautis tenisu“

Geriausias pasaulio tenisininkas Novakas Džokovičius yra motyvuotas stipriai pabaigti 2016 metų sezoną, nes po triumfo „Roland Garros“ čempionate buvo praradęs malonumą žaisti tenisą. Serbas nori susigrąžinti aistrą šiam sportui ir gerai pasirodyti netrukus prasidėsiančiose turnyruose Azijoje.
„US Open“ finalas: Stanas Wawrinka – Novakas Džokovičius
„US Open“ finalas: Stanas Wawrinka – Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius Niujorke pasiekė savo trečiąjį „Didžiojo kirčio“ sezono finalą, tačiau keturių setų kovoje nusileido Stanui Wawrinkai. „US Open“ čempionate serbas atrodė pavargęs, o antroje sezono dalyje toli gražu nepriminė tenisininko, kuris visus iš kelio šlavė pirmoje sezono dalyje.

Tačiau pirmoji pasaulio raketė 2016 metais laimėjo net 7 titulus, iš kurių du „Didžiojo kirčio“ bei keturi „Masters“ serijos trofėjai.

Nuo savo 12-ojo „Didžiojo kirčio“ titulo Paryžiuje Serbijos tenisininkas prarado motyvaciją rungtyniauti ir susidūrė su sunkumais fiziškai bei psichologiškai.

„Didžiojo kirčio“ titulai teniso istorijoje
Vieta Tenisininkas Titulai
1. Rogeris Federeris 17
2. Rafaelis Nadalis 14
3. Pete'as Samprasas 14
4. Novakas Džokovičius 12
5. Roy'us Emersonas 12
6. Bjornas Borgas 11
7. Rodas Laveris 11

„Atvirtai pasakius, noriu ir vėl pradėti mėgautis tenisu. Man trūksta motyvacijos bei nusiteikimo psichologiškai, – atviravo N.Džokovičius. – Po triumfo Paryžiuje į visus mačus pradėjau žvelgti kiek kitaip. Pastaruosius kelis mėnesius nesugebėjau savęs tinkamai paruošti susitikimams.“

Geriausias planetos tenisininkas nugalėjo Andy Murray „Roland Garros“ finale, o tai reiškė, kad jis laimėjo visus „Didžiojo kirčio“ titulus savo karjeroje.

Tačiau vėliau serbas baigė savo pasirodymą jau trečiame Vimbldono etape, pirmame olimpinio turnyro rate, o „US Open“ čempionate nesėkmę patyrė finale.

„Olimpiadoje kentėjau nuo kelių traumų, – teigė 29-erių metų sportininkas. – Pasirodymą Niujorke vertinu labai teigiamai, nes mano kūnas nebuvo pilnai pasveikęs.

Viską apsvarsčius, tai buvo dar vienas puikus sezonas, o jis dar nesibaigė. Nekantrauju pradėti mačus Azijoje ir tikiuosi, jog ten būsiu sveikas ir pasiruošęs kautis dėl titulų.“

N.Džokovičius 2016 metais rungtyniaus Paryžiaus bei Šanchajaus „Masters“ serijos turnyruose, o sezoną baigs Londono „World Tour Finals“ čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius