-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 09

Novakas Džokovičius pasidalino mintimis apie savo kelią į sėkmę

Novakas Džokovičius Paryžiuje iškovojo savo 26-ąjį „Masters“ serijos titulą karjeroje. „BNP Paribas Masters“ turnyre serbas triumfavo trečius metus iš eilės. Finale jis įveikė Andy Murray rezultatu 6:2, 6:4. Serbijos tenisininkas papasakojo apie savo kelią į sėkmę.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

„Nuo pat mažens mano supo žmonės, kurie yra profesionalai. Aplink mane esantys žmonės išmanė šį sportą. Jie žinojo, kiek sunkaus darbo sportininkui reikia įdėti norint kažko pasiekti, – prisiminimais dalinosi serbas. – Manau, kad darbininko geną aš paveldėjau iš savo tėvų. Jie buvo susiję su daugeliu sporto šakų.

Man taip pat padėjo ir treneriai bei draugai. Jie padėjo man užaugti tokiu žmogumi bei žaidėju, kuriuo esu dabar. Man pasisekė, kad nuolat gaudavau patarimų kaip apie viską galvoti. Ne tik dėl treniruočių, bet ir dėl sveikatos, mitybos ar psichologijos.“ – prisiminė N.Džokovičius.

Nepaisant rekordinio serbo sezono N.Džokovičius teigia, kad įsijungti laisvą pavarą ir lengvai riedėti toliau jis negali.

„Stengiuosi vertinti kiekvieną savo pergalę, – teigė serbas. – Nuolat tobulinu savo žaidimą. Aš suprantu, kad tai vienintelis būdas išlikti sėkmingu. Neketinu stovėti vietoje, nes man tai yra lyg judėjimas atgal.“ 

28-ių metų serbas smarkiai apsunkino kitų galimybes laimėti „Masters“ serijos turnyrą. Ypač Rogeriui Federeriui ir Rafaeliui Nadaliui. R.Federeris laimėjo savo vienintelį „Masters“ serijos turnyrą Sinsinatyje. R.Nadalį vieninteliame jo žaistame finale įveikė Andy Murray.

„Manau, kad yra kelios priežastys, kodėl šiame savo karjeros etape pasiekiau aukščiausią lygį, – tęsė N.Džokovičius. – Esu įgavęs milžiniškos patirties. Juk turėjau ir blogų atkarpų. Tai man buvo puiki pamoka, kuri išmokė būti geresniu.“

„Niekas nėra tobulas. Bet jeigu sieksi tobulumo, tai gali pasiekti kažką fenomenalaus. Toks mano požiūris.“ – patarė N.Džokovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius