Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 16

Novako Džokovičiaus tėvas: „Mano sūnus taps geriausiu istorijoje, nes jį atsiuntė Dievas“

Pirmosios pasaulio raketės tėvas Srdjanas Džokovičius naujienų portalui „News Week“ papasakojo apie savo sūnų ir jo didžiausius varžovus teniso korte. Jo manymu, Novakas Džokovičius taps geriausiu tenisininku istorijoje, nes „jį atsiuntė Dievas“.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

S.Džokovičius prisiminė 2006-uosius metus, kai Šveicarija susitiko su Serbija Daviso taurėje. Pirmosios pasaulio raketės tėvui nepatiko tuometinis Rogerio Federerio elgesys.

„Scanpix“/AP nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“/AP nuotr./Novakas Džokovičius

„Tuo metu Novakui buvo 19-a metų. Jis turėjo sveikatos problemų, dėl kurių sunkiai kvėpavo, – pasakojo serbas. – Jam buvo sunku žaisti ilgus mačus bei iškovoti tašką, kuriam prireikdavo daugiau laiko. R.Federeris visais įmanomais būdais bandė išnaudoti šį jo trūkumą bei elgėsi nepagarbiai.“

Nuo to laiko tarpusavyje tenisininkai žaidė 45-is kartus, o N.Džokovičius kol kas pirmauja rezultatu 23:22.

Tuo tarpu apie Rafaelį Nadalį S.Džokovičius kalbėjo vien gražius žodžius. Jis tikisi, kad ispanas sugrįš į patį aukščiausią lygį.

„R.Nadalis yra eros legenda, – Rafą gyrė serbas. – Jo žaidimas labai skiriasi nuo N.Džokovičiaus ar R.Federerio. Jis aikštėje išnaudoja labai daug energijos. Taip rungtyniaujant yra sunku ilgai žaisti aukščiausiame lygyje. Tačiau tenisui reikia R.Nadalio. Jam būtinai reikia sugrįžti į geriausią sportinę formą. Tikiuosi, kad tokiame lygyje jis dar sužais 2-3 metus.

Andy Murray yra labai talentingas. Jis vienas talentingiausių, tačiau tai lieka neišnaudojama, nes jo sieloje trūksta ramybės. Jis labai greitai susinervina. Jeigu jis laimi, tai turi daugybę pasitikėjimo savimi, bet jei pralaimi, tai pradeda nervintis ir praranda kontrolę.

Jis pradeda kalbėtis su savimi ir tai išblaško jo koncentraciją. Jeigu jis išmoks kaip save nuraminti, tai tuomet jis gali pasiekti daug geresnių rezultatų, nei dabar. Norėčiau, kad Andy realizuotų savo potencialą.“

S.Džokovičius žino, kad jo sūnaus karjeros tikslas yra tapti geriausio tenisininku per visą istoriją. Jo nuomone, N.Džokovičiui tai pavyks padaryti.

„Aš tai sakiau nuo to laiko, kai jis pradėjo žaisti profesionaliai, – gyrė sūnų S.Džokovičius. – Neabejoju, kad jis bus vienas geriausių sportininkų istorijoje. Vien dėl to, kad jį atsiuntė Dievas. Kaip šeima, stengėmės, kad šis Dievo noras išsipildytų. Jis gali laimėti dar 10 „Didžiojo kirčio“ turnyrų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius