Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 08

Nuo finalo skiria viena pergalė: Lietuva patiesė Gruziją su 60-a pasaulio rakete

Lietuvos teniso rinktinę vos viena pergalė skiria nuo Daviso taurės antros grupės finalo. Gruzijoje vykstančiose varžybose Lauryno Grigelio ir Luko Mugevičiaus duetas iškovojo itin svarbią pergalę dvejetų mače prieš šeimininkus Nikolazą Basilašvilį bei Georgą Tsivadzę. Lietuvių duetas ne kartą dėl lietaus pertraukiamą susitikimą laimėjo 6:4, 6:3, 6:3 ir kovoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2:1.
Laurynas Grigelis – Lucas Andrianasilalao
Laurynas Grigelis – Lucas Andrianasilalao / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Lietuvos teniso rinktinė nuo pat pradžios perėmė iniciatyvą ir išsaugojo ją iki pat labai svarbaus mačo pabaigos. Trečiame sete gruzinai turėjo net kelias geras progas laimėti lietuvių padavimų serijas, tačiau lemiamais momentais Lauryno ir Luko komanda žaidė užtikrintai.

Lietuvių duetas viso mačo metu daugiausiai spaudė 60-os pasaulio raketės N.Basilašvilio porininką ir tai buvo vienas esminių taktinių sprendimu. 862-ą vietą pasaulio reitinge užimantis G.Tsivadzė nesusitvarkė su spaudimu, ne kartą pralaimėjo savo padavimus ir taip pat taškus ilgesniuose žaidimuose.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laurynas Grigelis ir Lukas Mugevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laurynas Grigelis ir Lukas Mugevičius

Visų trijų setų metu lietuvių duetas tik kartą pralaimėjo savo padavimų seriją. Gruzinai su savo kirčių serijomis nesusitvarkė penkis kartus. Mačas truko beveik tris valandas.

Lietuviai po sėkmingo pirmo padavimo laimėjo 76-is procentus taškų. Gruzinai tik 35-is.

Sekmadienį bus žaidžiami lemiami vienetų susitikimai. Pirmieji į kortus žengs abiejų rinktinių lyderiai – N.Basilašvilis ir L.Grigelis (ATP 249).

Jeigu prireiks penktame Gruzijos ir Lietuvos rinktinių mače raketes surems G.Tsivadzė ir Tadas Bebelis (ATP 1334), tačiau pastarąjį gali pakeisti L.Mugevičius (ATP 405).

Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius penktadienį nusprendė patausoti rankos traumos padarinius vis dar jautusį L.Mugevičių ir tai, panašu, buvo pasiteisinęs sprendimas. Dvejetų mače Lukas buvo tiek pat agresyvus ir naudingas kiek ir L.Grigelis. Gruzinams išsigelbėti vieno N.Basilašivlio pastangų akivaizdžiai buvo per mažai.

Pirmą varžybų dieną Gruzijos ir Lietuvos komandoms pergales iškovojo lyderiai. N.Basilašvilis 6:3, 6:2, 6:0 nugalėjo Tadą Babelį. Lietuvos rinktinės lyderis L.Grigelis 6:3, 6:2, 6:2 taip pat užtikrintai įveikė G.Tsivadzę.

Iki šiol šios abi rinktinės Daviso taurės varžybose kovojo du kartus ir abu kartus pergales iškovojo Lietuvos rinktinė.

Šiemet rinktinės kapitonas R.Mugevičius tarp pasirinkimo neturi geriausio Lietuvos tenisininko Ričardo Berankio, kuris gydosi traumą ir į teniso varžybas pretenduoja grįžti tik kitą mėnesį.

Šios poros nugalėtojai pateks į lemiamą Daviso taurės II grupės etapą, kuriame dėl patekimo į pirmą grupę rugsėjo mėnesį lauks akistata su Švedijos ir Turkijos atstovais. Išvykoje žaidžianti Švedijos rinktinė pralaimėjo dvejetų mačą, tačiau akistatoje pirmauja 2:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius