Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 26

Nuo mačo su Estija rezultato priklausys ar Ričardą Berankį šiemet dar išvysime Daviso taurėje

Jeigu Lietuvos teniso rinktinė pralaimės Estijai, dėl išlikimo Europos-Afrikos zonos II grupėje mūsiškiai turės kovoti be geriausio šalies tenisininko Ričardo Berankio. Tuo tarpu pergalės prieš estus atveju, Lietuvos rinktinės kapitonas ir R.Berankio treneris Remigijus Balžekas pažadėjo, jog geriausias Lietuvos tenisininkas žais ir kitame Daviso taurės mače.
Ričardas Berankis ir Remigijus Balžekas
Ričardas Berankis ir Remigijus Balžekas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jeigu laimėtume prieš estus, žinoma, nesinorėtų pralaimėti ir kito mačo. Tačiau jeigu pralaimėsime – R.Berankis kito mačo tikrai nežais. Jam taip pat reikia poilsio“, – šeštadienį po Šiauliuose pasibaigusio ITF jaunių (iki 18 m.) Aivaro Balžeko atminimo turnyro sakė R.Balžekas.

Tragiškai žuvusiam talentingam Lietuvos tenisininkui atminti pirmą kartą surengto turnyro nugalėtojus apdovanojo Aivaro tėvas Remigijus Balžekas ir draugas, geriausias šalies tenisininkas, R.Berankis. Deja, varžybas laimėjo užsieniečiai. Merginų vienetų nugalėtoja tapo belgė Alison Van Uytvanck, o vaikinų vienetų varžybose triumfavo baltarusis Yaroslau Shyla.

Po turnyro surengtoje spaudos konferencijoje R.Balžekas ir R.Berankis papasakojo apie laukiantį Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės mačą su Estija, kuris kovo 4-6 dienomis vyks Taline. Lietuvos rinktinė į varžybas išvyks sekmadienį.

„Finansiniu požiūriu, žaisti Daviso taurėje R.Berankiui – visiškai neapsimoka. Jeigu žaistume tik dėl pinigų, mes tikrai nevažiuotume į Estiją, bet mes ne dėl žaidžiame. Pagrindinis dalykas – atstovavimas Lietuvai. Turime atiduoti duoklę Tėvynei“, – teigė R.Balžekas.

„Daug pasaulio tenisininkų yra nepatenkinti Daviso taurės tvarkaraščiu. Man sunku, nes iš karto po mačo su Estija, dar sekmadienio vakarą skrendu į Kaliforniją, kur jau antradienį teks dalyvauti varžybose. Su persėdimais visa kelionė truks 20 valandų. O dar reikia ir aklimatizuotis. Iš tiesų, tai jau dabar turėtume ten būti ir ruoštis, o ne čia šalti“, – kalbėjo R.Berankis.

Anot trenerio R.Balžeko, R.Berankio atstovavimas Lietuvai mače su Estija, tenisininkui kainuos du turnyrus, o aukščiausiame lygyje tai reiškia daug. R.Balžekas pridūrė, jog R.Berankiui šiemet keliamas tikslas patekti tarp 40–70 geriausių pasaulio tenisininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius