Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 10

Nuolat kapsintys pinigai: R.Federeris artėja prie išskirtinio turčių klubo

Nebesuskaičiuojamai daug kartų teniso rekordus gerinęs Rogeris Federeris (ATP-3) artėja ir prie vieno įspūdingo pasiekimo už aikštelės ribų – legendinio tenisininko uždirbti pinigai per karjerą, susumavus tiek rėmėjus, tiek turnyrinius uždarbius ar reklamas, jau netrukus turėtų perkopti vieno milijardo ribą.
Rogeris Federeris
Tigeris Woodsas, Michaelas Jordanas, Floydas Mayweatheris ir Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Jungtinių Amerikos Valstijų žurnalo „Forbes“ duomenimis, 38-erių Rogeris Federeris buvo vienas geriausiai apmokamų sportininkų 2019 metais.

Šveicaro metinės pajamos siekė net 93,4 milijono JAV dolerių. Palyginus su 2018 metais, maestro padarė didelį šuolį – uždirbo 16,2 mln. JAV dolerių daugiau. Tokiam milžiniškam skaičių pokyčiui neabejotinai įtakos turėjo ir sutartis su japonų drabužių parduotuvių tinklu „Uniqlo“.

„Forbes“ duomenimis, R.Federeris vien iš „Uniqlo“ susižeria maždaug 30 mln. JAV dolerių per metus – 15–20 mln. daugiau nei iš ankstesnio rėmėjo „Nike“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris su „Uniqlo“ marškinėliais
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris su „Uniqlo“ marškinėliais

Taigi toks įspūdingas šuolis šveicarą pastūmėjo ir tiek geriausiai apmokamų atletų, tiek turtingiausių įžymybių sąrašuose.

Pirmajame sąraše Rogeris praėjusiais metais buvo penktas (priekyje – C.Ronaldo, L.Messi, Neymaras ir boksininkas Canelo Alvarezas), antrajame – 11.

Garsusis JAV žurnalas prognozuoja, kad 2020 metais tikra teniso legenda tapęs R.Federeris turėtų pasiekti 100 milijonų JAV dolerių metines pajamas.

R.Federerio metinės pajamos pagal „Forbes“
Metai Pajamos
2019 93,4 mln. JAV dolerių
2018 77,2 mln. JAV dolerių
2017 64 mln. JAV dolerių
2016 67,8 mln. JAV dolerių
2015 67 mln. JAV dolerių
2014 56,2 mln. JAV dolerių
2013 71,5 mln. JAV dolerių
2012 54,3 mln. JAV dolerių
2011 47 mln. JAV dolerių
2010 43 mln. JAV dolerių
2009 33 mln. JAV dolerių

Pastarosiomis savaitėmis tenisininkas taip pat prabilo apie investavimą į Šveicarijos batų kompaniją „On“, kuri netolimoje ateityje turėtų paleisti ir vardinius atleto batelius. O kur dar kelionė į draugiškų mačų maratoną po Pietų Ameriką, kuri kišenę turėtų papildyti dar dešimčia milijonų JAV dolerių.

R.Federeris nenumaldomai artėja prie 900 milijonų JAV dolerių, uždirbtų per karjerą, o visai ne už kalnų – ir įspūdingai skambantis pirmasis milijardas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris

Tai būtų pirmasis atvejis, kuomet tenisininkas iš sporto uždirbtų milijardą. Tiesa, yra atvejų, kuomet buvę tenisininkai milijardieriais tampa po profesionalo karjeros – tai padaryti pavyko rumunui Ionui Tiriacui ir geram R.Federerio bičiuliui brazilui Jorge Paulo Lemannui.

Šveicarijos teniso titanas taip pat pakliūtų ir į itin retą legendinių sportininkų ratą, kurie gali pasigirti perkopę vieno milijardo ribą.

2009 metais tai pirmajam padaryti pavyko JAV golfo legendai Tigeriui Woodsui. Įdomu tai, kad 2008 metais amerikiečio metinės pajamos siekė net 127,9 mln. JAV dolerių.

2015 metais antruoju elitinio turčių klubo nariu tapo buvęs krepšininkas Michaelas Jordanas. Daugkartinis NBA čempionas ir geriausiu visų laikų krepšininku tituluojamas amerikietis didžiąją dalį pinigų uždirbo tuomet, kai galutinai pakabino sportinius batelius ant vinies.

„Scanpix“ nuotr./Floydas Mayweatheris
„Scanpix“ nuotr./Floydas Mayweatheris

2017 metais sąrašas išsiplėtė iki trijų asmenų, kuomet prie minėtų sportininkų prisijungė ir nė vienos profesionalo kovos (50-0) nepralaimėjęs boksininkas Floydas Mayweatheris.

„Niekada gyvenime nedariau kvailų, neapgalvotų investicijų“, – interviu CNBC kanalui teigė šveicaras, atskleidęs, kad investicija į „On“ kol kas yra didžiausia jo gyvenime.

„Aš asmeniškai esu konservatyvus. Turi naudotis pasitaikiusiais šansais teniso kortuose ar gyvenime, tačiau viską susumavus aš mėgstu būti konservatyviu. Manau, kad tai yra ir šveicariškas mentalitetas – daug svajok, tačiau elkis atsargiai“, – patarimą kylančioms sporto žvaigždėms turėjo 38-erių Federeris.

2020 metų sezonas ATP ture šveicarui bus jau 22-asis profesionalo karjeroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius