Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 29 /18:55

Užkeikimas panaikintas – R.Berankis patiesė bolivietį ir vėl mes iššūkį N.Džokovičiui

Ričardas Berankis per ankstesnius šešis pasirodymus „Roland Garros“ turnyre buvo laimėjęs vos vieną setą. Šįkart 66-ąją vietą ATP reitinge užimantis lietuvis jau per pirmą mačo pusvalandį pasistatė pergalės pamatus, o galiausiai iškovojo pirmąją pergalę atvirajame Prancūzijos teniso čempionate per savo karjerą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vieno iš keturių didžiųjų metų turnyrų starte R.Berankis 6:1, 6:4, 6:4 parklupdė bolivietį Hugo Dellieną (ATP-104).

Tai buvo vos aštuntoji lietuvio pergalė ATP turnyruose ant grunto dangos ir pirmas kartas, kai ta pergalė pasiekta „Roland Garros“ varžybose Paryžiuje. Prieš tai R.Berankis nesėkmingai pasirodė 2013, 2015, 2016, 2017, 2018 ir 2019 m. pagrindiniame „Roland Garros“ turnyre.

Dabar pajėgiausias Lietuvos tenisininkas yra laimėjęs bent po kartą visuose keturiuose pagrindiniuose teniso turnyruose – „Australian Open“, „Roland Garros“, Vimbldone ir „US Open“.

Nors nežymiu susitikimo favoritu ir šįkart buvo laikomas ant grunto lyg vandenyje besijaučiantis Pietų Amerikos atstovas, R.Berankis jau nuo pat mačo pradžios atskaitė varžovui tikrą teniso pamoką.

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas per beveik pusvalandį laimėjo du iš keturių užsidirbtų break-pointų, apsigynė paduodamas pats ir išsiveržė į priekį net 5:0.

Nors tokį nuostabų 30-mečio vilniečio žygį nutraukė lietus, dėl kurio visi po atviru dangumi vykstantis „Roland Garros“ mačai buvo pristabdyti neribotam laikui, sugrįžęs ant grunto lietuvis dovanų varžovui nedalino.

Antrajame sete R.Berankis rėmė H.Dellieną prie sienos penktajame geime, kai bolivietis apsaugojo savuosius padavimus tik po 22 taškus užtrukusios kovos, bet galiausiai lietuvis perlaužė seto eigą devintajame geime, kurį laimėjo „sausai“ ir įgijo dviejų setų persvarą.

Maža to, antrojo seto pabaigoje 27-erių boliviečiui teko kęsti ir skausmą – jis sustabdė mačą penkioms minutėms išsikviesdamas medicininį personalą. Panašu, kad H.Dellieną kamavo pilvo srities skausmai.

Nors grįžo į žaidimą, sustabdyti kraują užuodusio R.Berankio boliviečiui nepavyko. Lietuvis jau trečiojo seto pradžioje „nubreikino“ varžovą, o išlaikęs persvarą iki pat seto pabaigos šventė istorinę pergalę – pirmą per karjerą „Roland Garros“ turnyre.

Korte, atmetus apie pusantros valandos dėl lietaus trukusią pauzę, R.Berankis užtruko 2 valandas ir 27 minutes.

30-metis šiame susitikime fantastiškai žaidė tuomet, kai to labiausiai reikėjo – R.Berankis apsigynė visus šešis kartus, kai H.Dellienas turėjo break-pointus. Palyginimui, pats lietuvis pasinaudojo 4 iš 11 galimybių laimėti varžovo padavimų serijas tašku.

Laimėjęs R.Berankis iškovojo 45 ATP reitingo taškus ir uždirbo 84 tūkst. eurų.

Antrajame turnyro etape R.Berankio laukia ne kas kitas, o pirmoji planetos raketė Novakas Džokovičius, kuris pirmajame rate įtikinamai 6:0, 6:2, 6:3 susitvarkė su švedu Mikaeliu Ymeru (ATP-80).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Įdomu tai, jog prieš Nolę lietuvis žais antrą kartą per vos daugiau nei mėnesį – rugpjūčio pabaigoje prieš serbą jis kovojo ir „Western & Southern Open“ varžybose, kur serbas savo pranašumą įrodė tik po nelengvos kovos – 7:6(2), 6:4.

Beje, R.Berankis prieš N.Džokovičių per pastarąjį mėnesį galėjo žaisti ir dar sykį, jei tik būtų įveikęs trečiąjį „US Open“ turnyro etapą. Visgi jame lietuvis suklupo prieš Pablo Carreno-Bustą, kuris vėliau pražygiavo ir pro diskvalifikacijos sulaukusią Serbijos teniso žvaigždę.

R.Berankio ir N.Džokovičiaus akistata vyks ketvirtadienį.

Svarbiausius R.Berankio ir H.Dellieno dvikovos akcentus fiksavo portalas 15min.

Ričardas Berankis – Hugo Dellienas 6:1, 6:4, 6:4

Trečias setas

Pailsėjęs per pertrauką tarp setų bolivietis parodė gyvybės ženklus ir laimėjo geimą, bet lietuvis greitai rezultatą išlygino – 1:1.

Lemtingas lūžis? R.Berankis perima oponento padavimus ir skrieja link pergalės – 2:1.

Panašu, kad H.Dellienas sudėjo ginklus – R.Berankis pakankamai įtikinamai laimi savąsias padavimų serijas ir artėja link pergalės.

Pabaiga – jau arti? Lietuvis nepersistengia per boliviečio padavimus ir renkasi savuosius, atsidurdamas per vieną geimą nuo pergalės – 5:3.

R.Berankis dar pažaidė su savo gerbėjų nervais, kai atsiliko 0:30, bet galiausiai laimėjo keturis taškus iš eilės ir pasiekė istorinę pergalę – 6:1, 6:4, 6:4!

Antras setas

Antrojo seto pradžioje H.Dellienas atrodė solidžiau – bolivietis laimėjo abi savo padavimų serijas, o per R.Berankio padavimus net turėjo break-pointą, kuriuo, laimei, nepasinaudojo.

Penktasis antrojo seto geimas, atrodė, truko visą amžinybę – 22 taškų kankynę per ilgiau nei 20 minučių laimėjo H.Dellienas, nors R.Berankis turėjo keturias break-pointo galimybes. Apmaudu.

Panašu, kad tenisininkai nusprendė nebedalinti savo oponentui lengvų taškų. Iš karto po rekordinės trukmės penktojo geimo, iki 18 taškų užsitęsė ir šeštasis, kurį sugebėjo laimėti pats kamuoliukus padavęs R.Berankis – 3:3.

Lietuvis turėjo break-pointą ir septintajame geime, bet juo, jau penktuoju šiame sete, vėl nepasinaudojo.

R.Berankis galiausiai perlaužė seto eigą devintajame geime – vilnietis „sausai“ laimėjo H.Dellieno padavimus ir veržiasi į priekį, 5:4.

H.Dellienui po pralaimėtų padavimų iškilo ir sveikatos problemų – bolivietis jaučia pilvo skausmus ir į kortą išsikvietė mediką. Susitikimas bent trumpam sustabdytas.

Bolivietis galiausiai grįžo į žaidimą, bet sustabdyti kraujo užuodusio R.Berankio jam nepavyko – lietuvis laimėjo antrą setą 6:4.

Pirmas setas

Ričardas Berankis pirmajame sete davė varžovui iš Bolivijos teniso pamokėlę.

Pirmajame geime apsigynęs varžovui pasiekus break-pointą, netrukus lietuvis pats pasinaudojo dviem iš keturių galimybių laimėti varžovo padavimus ir pats triumfuodamas per savus atitrūko net 5:0.

Įsibėgėjusį lietuvį pristabdė tik lietus, dėl kurio mačas nevyko pusantros valandos, bet sugrįžęs po priverstinės pauzės R.Berankis progos laimėti vos antrą setą „Roland Garros“ turnyre per karjerą neiššvaistė – tą padarė rezultatu 6:1.

Pirmajame sete Lietuvos tenisininkas užtruko viso labo 35 minutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius