Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 24

Nustebinti nepavyko: R.Berankio žygis „Roland Garros“ turnyre baigėsi vos prasidėjęs

Lietuvos teniso žvaigždei Ričardui Berankiui (ATP-101) nepavyko pateikti staigmenos atvirajame Prancūzijos teniso čempionate („Roland Garros“). 31-erių vilnietis pirmajame susitikime 4:6, 4:6, 4:6 turėjo pripažinti penkeriais metais jaunesnio serbo Laslo Djere (ATP-56) pranašumą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Susitikimas užtruko 2 valandas ir 5 minutes.

Pirmojo seto pradžioje lietuvis turėjo progą „užsikabinti“, kai laimėjęs savo padavimus, netrukus turėjo du break-pointus per varžovo servavimą, tačiau serbas atsilaikė, o netrukus dar ir pats laimėjo paduodant R.Berankiui, taip išsiverždamas į priekį 2:1.

Neužilgo L.Djere ir dar sykį laimėjo lietuvio padavimus bei pirmavo 5:2. Nors R.Berankiui pavyko kiek atsitiesti ir laimėti du geimus paeiliui, užbaigti seto sėkmingai jam nepavyko – 4:6.

Antrojo seto pradžioje Lietuvos tenisininkas iš karto pralaimėjo savo padavimus geime, kuris užtruko daugiau nei 10 minučių, ir sugrąžinti lygybę taip ir nebesugebėjo – R.Berankis vėl pralaimėjo setą 4:6.

Daug vilčių teikė trečiojo seto pradžia, kai lietuvis laimėjo du geimus iš eilės ir garsiai riaumojo korte, bet jo riksmą netrukus nutildė L.Djere, atsakęs keturiais iš eilės laimėtais geimais ir tvirtai suėmęs kontrolę į savo rankas, galiausiai laimėdamas setą 6:4.

Pagal daugelį statistikos komponentų lietuvis nenusileido serbui – atliko tiek pat neatremiamų padavimų (2), padarė tiek pat dvigubų klaidų (4), geriau padavė pirmu padavimu (67 proc. prieš 64 proc.) ir netgi padarė mažiau neišprovokuotų klaidų (29 prieš 35), bet labiausiai jam koją kišo antrieji padavimai.

Lietuvis laimėjo tik 41 proc. taškų antraisiais šansais, kai serbas – 56 proc. Be to, varžovas atliko žymiai daugiau winnerių (34 prieš 15).

L.Djere kur kas geriau išnaudojo ir break-pointus – laimėjo 5 iš 10, kai R.Berankis – 2 iš 6.

Tarpusavio susitikimuose lietuvis ir serbas iki šiol buvo pasidaliję po pergalę, tačiau abu susitikimai vyko „Challenger“ ture – 2015 m. ant kietos dangos triumfavo Ričardas, po dvejų metų revanšą jau ant grunto pasiekė Laslo.

„Scanpix“ nuotr./Laslo Djere
„Scanpix“ nuotr./Laslo Djere

Lietuvos teniso rinktinės lyderiui tai buvo jau devintosios pagrindinės „Roland Garros“ varžybos karjeroje. Geriausią rezultatą jis užfiksavo praėjusiame sezone, kuomet nužygiavo iki trečiojo raundo.

Vien už pasirodymą turnyre R.Berankiui atiteko 10 ATP reitingo taškų ir 62 tūkst. eurų. L.Djere jau užsitikrino 45 taškus ir 86 tūkst. eurų.

Antrajame etape serbas varžysis su antrąja planetos rakete Danilu Medvedevu, kuriam, kaip ir kitiems Rusijos tenisininkams, buvo leista dalyvauti turnyre Paryžiuje nepaisant to, jog jo šalis tęsia invaziją į Ukrainą ir genocidą šioje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius